Annons
Reseberättelse:

Barnens Gård Karlskrona

(Sverige, Karlskrona, Barnens Gård)

Vi fick den stora äran att få bli Testfamilj på Barnens Gård i Karlskrona!

Den sista helgen dem hade öppet, i början av september, begav vi oss de 10 milen till Barnens Gård! 

Vi konstaterade direkt att det såg väldigt mysigt och "lantligt" ut. Det fanns gott om parkeringar precis utanför entrén, så det är ingen lång bit att gå. Skrindor finns även att hyra för er som har lite packning ni vill slippa bära på!

Väl inne så passade vi på att bada i poolerna då det för stunden var soligt, men prognosen visade på sämre väder under eftermiddagen. Det fanns något för alla! våra små (2 och 4 år) höll sig mest i den grunda poolen, som hade en liten rutchkana som dom tyckte var otroligt spännande att åka på ner i vattnet! Poolerna var behagligt ljumna och hela familjen tyckte det var skönt i vattnet :)

Vår stora (9 år), fullkomligt älskade "forsen"! Man satte sig i en stor gummiring och sen ner i denna "rutchkana" där vattnet forsade i en lång sträcka. Bitvis gick det fort, och den bjöd på många härliga skratt! Detta tyckte vår stora var det roligaste att göra här :) 

Det fanns dock många fler rutchkanor än dessa, det fanns något för alla! Och det fanns flera pooler, både grunda för de minsta, och djupare för de större.

Det fanns hela tiden en badvakt som hade uppsyn över poolerna och barnen i dom. 

Efter badet så vandrade vi runt i resten av parken. Det finns en stor klätterställning med flera rutckanor, och det fanns gungor och linbanor! Vår 2-åring fullkomligt älskade grävmaskinerna, där han satt en halv evighet och drog i spakar och tryckte på knappar, samtidigt som maskinen då grävde i sanden :)

Deras många el-bilar gjorde även dom succé i vår familj! Barnen tyckte det var otroligt spännande att få sitta i en lastbil/brandbil/traktor och få köra helt själva! Banorna var stora och det var generöst med utrymme för att kunna ta ut svängarna ordentligt. Det var också rätt lagom, kanske nästan lite lite bilar, vilket jag ändå ser som positivt så barnen kan få köra ordentligt utan att det vimlar av andra bilar runt omkring.

Där fanns 2 stora hoppborgar, en stor hoppkudde och en inhängnad med flera trampoliner, där kunde man hoppa rejält högt om man tog i lite. Även där bjöds det på många skratt och mycket pirr i magen :)

En runda efter traktorn i ett hölass bjöds det också på, där vi åkte och tittade på kossor och fick lite fakta om dessa.

Det fanns ett litet hus med ett "målar-rum" där barnen kunde sitta och måla en stund.

Emellanåt när vi behövde varva ner lite gick vi och kollade på djuren. Där fanns kaniner, höns, grisar och får. Otroligt mysigt att sitta ner och klappa dessa små söta en stund.

Vi är otroligt nöjda med dagen! Detta är ett ställe man kan åka till om man kanske inte vill åka till något stort turistställe och stå i köer hela dagen, men ändå ha något härligt att göra! Deras utbud är kanske inte jätte stort, men för barn mellan 2-6 år så tycker jag ändå att det är väldigt lagom! Man badar, hoppar en massa i hoppborgarna/trampolinerna, kör elbil, leker i lekparken, springer runt i den roliga labyrinten, utmanar varandra i 5-kampen där man bland annat ska spika i en spik i en stock, kasta "ägg" i ett hål och annat spännade :)

Det enda som vi ansåg var lite mindre bra var maten. Den var rätt så dyr (det är väl mat på turistställen visserligen överrallt), och den smakade inte så bra. Den var lite hård och lite bränd, och rätt tråkig och smaklös. Annars hade dom bra utbud på mat, fanns mycket vanlig husmanskost, och det fanns även många olika sorters saft att välja mellan.

Jag skulle rekommendera att ha med sig en matsäck. Vi hade som tur va med oss rätt mycket mat, och då barnen knappt åt något alls utav maten vi köpte så kändes det väldigt skönt. Så ett tips är definitivt att ta med er lite köttbullemackor eller kalla pannkakor eller det ni gillar att mumsa på OM ni inte gillar maten, eller för att fram att mumsa på när ni blir hungriga :)

Vi vill absolut komma tillbaka hit, vi tycker allihopa i familjen att detta lite mindre, lantliga, mysiga ställe är ett väldigt bra alternativ där allt är betydligt lugnare än på större turistställen.

Tusen Tack Barnsemester för denna härliga dag! 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
10-15% rabatt till Tyskland, Polen och Litauen!
Fri entré för ett barn per vuxen på Kattegatcentret
Gratis Fun Slush till barnen!
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Idre Fjäll
Dalarna
Universeum
Göteborg
LEGOLAND® Billund
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se