Annons
Reseberättelse:

Barnens gård - liten men naggande god

(Sverige, Karlskrona, Barnens Gård)

Barnens Gård

Vi har spenderat en dag som testfamilj på Barnens Gård i Karlskrona. VI består av mamma, pappa och tre pojkar på 7,5 och 2 år.

Vi passade på att stanna till på Barnens Gård på vår väg till Öland en måndag i mitten av augusti. Vi försöker alltid att undvika att göra denna typ av aktiviteter mitt i högsäsong och nu närmade sig semestrarna sitt slut.

Vi har varit på Barnens Gård en gång tidigare, när äldsta sonen var drygt två och mellansonen nyfödd och var spända på vad detta besök skulle erbjuda. Jag minns att jag vid mitt första besök blev väldigt överraskad över hur litet och oansenligt det såg ut när vi passerat entré och matdel. Nästan besviken. Den gången blev jag snabbt motbevisad. Det var en regnig förmiddag och vi var nästan ensamma där. Sonen fick mata alla djur, köra alla bilar och till och med åka alla vattenrutschkanor då solen kom fram på eftermiddagen.

Den här gången visste jag ju lite mer vad vi hade att vänta oss, men var ändå lite spänd på vad 7-åringen skulle tycka. Det var inga problem. De åren som passerat har Barnens Gård utvecklats lite grann, det har t.ex. kommit till en utmanande ”höghöjdsbana” som han verkligen gick igång på. Barnens Gård innehåller lite av allt och alla kan hitta något. Det finns minibilar, mängder av smådjur, rolig lekplats, hoppborgar, badland och labyrint.

Tvååringens favoriter blev bilarna man kunde köra själv, de små söta getterna och vattenrutschkanan i barnpoolen.

Femåringen gick igång på småbilarna, getterna och labyrinten. Och så att bada så klart. Bada är aldrig fel.

Sjuåringen tyckte att drängkampen, höghöjdsbanorna och badlandet var roligast.

Och vi föräldrar då? Jo, vi kan ju konstatera att vi föredrar den här typen av mindre sommarland/aktivitetsland framför de stora varianterna. Det främsta skälet tror jag är att man slappnar av mer. Det är mindre, barnen kan röra sig mer fritt utan att vi behöver vara rädda att de ska försvinna. Man vet att man kan kommer att hinna med allt man vill hinna med på en dag, så det behövs inte skyndas på heller.

Vi brukar ha för vana att ha med egen mat, så även denna gång, men fram emot kvällen innan vi skulle åka hem började det ändå att kurra i magarna och vi köpte in lite mat. Den var väl sådär. Hörnan där man tillagade sin egen pizza var ofräsch, ingredienser hade blandats och kändes som att de hade stått där ett tag och salladsbuffén kändes också som att den behövde lite kärlek. Potatisen till köttbullarna var hård osv. Det fanns mycket att välja på och kanske är det det som är problemet. Lite färre maträtter med bättre kvalité rekommenderar jag.

Jag tror säkert att vi kommer att komma tillbaka till Barnens Gård fler gånger, jag rekommenderar det verkligen för hela familjen (i alla fall om solen skiner, tonåringarna kanske lessnar om det inte är badbart!)

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Gå 2, betala för 1 på leklandet Kaatach
10% rabatt för hela familjen på Breakout Sweden
20% rabatt på entrén till Nordsøen Oceanarium
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Nordsøen Oceanarium
Danmark
Knuthenborg Safaripark
Danmark
Kolmården
Östergötland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se