Testfamilj Legoland
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Legoland

(Danmark, Billund, Legoland)

Hej!

Vi är en familj, mamma, pappa och tre barn på 7, 6 och 3 år. Vi vann en testdag på Legoland!

Detta var ett drömresemål för våra pojkar och vi hade alla höga förväntningar.

 

Vi var i Billund ungefär kl. 11 en tisdag i juli. Vi insåg redan på parkeringen att vi var där under högsäsong, fullt med bilar och människor som strömmade mot parken.

Sedan var systemet sådant att man först fick ställa sig i kö för att köpa biljett, ta sin biljett och ställa sig i kö för att komma in i parken. Vi var otroligt tacksamma över att vi hade våra biljetter i handen och slapp de första långa köerna. Det tog ändå ca 20min, med hjälp av hjälpsamma värdar utanför parken, för att komma in. 

Här började vår dag av köande! Långsamt gick vi in i parken, klockan närmade sig tolv och vi såg att det redan var köer till matställena. Så för att få mat i rimlig tid bestämde vi oss för att satsa på mat innan vi skulle ta oss an parken på allvar.

Vi valde en Italiensk Pizzeria och ca en halvtimme senare satt vi och åt vår mat som var relativt dyr, två pizzor och tre barnportioner för närmare 650kr. Vi åt och sedan stod vi i kö för toaletterna. Närmare halv två började vårt äventyr.

 

Barnen hade längtat efter Ninjago-världen, så vi började att ta oss längst in i parken. Även på vägen fanns det tusen saker att se som var uppbyggt i lego och i sakta mak gick det framåt. Väl framme vid Ninjago ride var kön ända från ingången av ninja-världen, så det var bara att ställa sig… det såg inte så farligt långt ut. Vi stod i ca 20min till det vi trodde var ingången till turen, men visade sig vara ingången till ett ofantligt kösystem. Från ett rum till ett annat, ca 15 min i varje rum och sedan kommer skylten som säger att nu är det ca 45min till i kö. Måste ändå ge eloge till utformningen som gick från sal till sal och hade olika aktiviteter för barnen under tiden de vuxna köade. Det var legobygge på väggarna, bord, interaktiva tavlor, luckor att öppna osv. Turen gick tyvärr väldigt fort över ca. fem till tio min max. Den innebar att åka i en vagn och vara delaktig i ett dataspel där man skickade ”energibollar” mot fienden. Otroliga 3d-effekter, men tyvärr svårt att följa sina egna rörelsers konsekvens. Men barnen älskade alla effekter!

Vi kollade runt lite på Ninjago-world, barnen var sugna på laserlabyrinten, men med ungefär samma väntetid till denna aktivitet prioriterade  vi bort den.

 

Vi styrde stegen mot Monorail (Upplev legoland från fyra meters höjd) för att få en liten överblick av parken. Lite mer än 30 min. i kö satt vi i vagnarna och körde runt. Turen uppskattades av barnen, den var lite lugnare än den tidigare turen och man kom bort lite från folkvimlet.

Nu hade det redan gått ett par timmar från det att vi åt lunch och vi kände att det var dags för den utlovade sockervadden. Vi gick längst ner i det östra hörnet av parken, här fanns det lite bord och bänkar, näst intill upptaget, men vi fick lite plats jämte en annan familj.

Vi passade på att ta en titt på pingvinerna och på Ice pilots school.

 

Sen kö för Templet, där även alla tre barnen kunde åka med. Här fick man skjuta med lasersikte mot olika mål och uppleva jordskalv och mumier… Jo, barnen älskade detta!

 

Vi knallade vidare, tittade lite på en teater med prinsar och en prinsessa, ungarna var dock mer sugna på att upptäcka mer av parken. De stora pojkarna ville åka Jungleracers, vattenskotrar och vattenbomber. Mamma och lillgrabben fick gå runt och kika lite på annat. Ca en timme senare var de tillbaka från turen och strålade av lycka.

De ville även prova på Viking rivers splash och denna gången var det Pappa som fick gå med lillprinsen. Denna tur var spännande kul och vi alla tre blev dyngsura!

 

Nu hade dock dagen blivit kväll och för tre pojkar som varit otroligt förväntansfulla och spända inför denna dag, som de väntat en evighet att få uppleva, hade kraften sinat.

Vi gick mot utgången, tittade på så mycket som möjligt och njöt sista stunden. Men nu längtade vi alla hem till stillheten vid vår sjö, vårt tält, våra sängar.

 

Tusen tack Barnsemester för denna möjlighet och upplevelse!

 

.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se