En dag på Liseberg
Annons
Reseberättelse:

En dag på Liseberg

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Vi fick äran att i år vara en av Barnsemester.se testfamiljer till Liseberg. Vilken lycka! Vår familj består av mig mamma Emma, pappa Robin Anton 16 år Tilde 14 år och Melwin 8 år. Vi hade även med oss mormor Annica som fick passa grejer då hon inte åker något.  Vi valde en dag då vi trodde att det skulle vara lite mindre folk och lite molningt. Men istället blev det en kanon fin dag med massor av folk. 

Innan vi gick in åt vi lunch på Mc Donalds för att inte börja med griniga barn. Direkt när man kommer in på Liseberg infinner sig en speciell känsla i kroppen. Man blir lite som ett barn på nytt även om man är vuxen. Efter att vi hämtat ut våra åkband blev det att vi delade på oss. Mormor och Anton som inte åker så mycket gick till en av spelhallarna som finns. Där inne finns det massor av olika spel som enarmade banditer, sportspel och arkadspel. 

Robin och Melwin gick och åkte JukeBox en karusell där dom spelar äldre 50-60-tals musik. En stor favorit hos Melwin som åkte den ett antal gånger under dagen och kvällen. 

Jag och Tilde testade Lisebergs nyhet 2016 AeroSpin där man satt i små flygplan och skulle försöka få dom att snurra runt. Jag fatta inte alls hur man skulle göra medan vissa snurra runt som hejsan. Det fanns en poängtavla där man kunde se hur många varv som snurrats och vem som låg först (jag var inte alls med på den)

Vi försökte testa och åka så många karuseller som möjligt, men eftersom dagen var så fin och det var så mycket folk så blev det ett väldigt köande. Mellan 30-60 min på vissa. Men några hann vi med iaf som Radiobilarna, Helix, AtmosFear mm

Enligt mig och Robin så är den gamla hederliga FlumeRide den absolut bästa attraktionen. Man sitter i en båt liknande en stock och åker forsränning. Man kan bli extremt blöt, men inte helt fel om det är väldigt varmt. 

Liseberg passa gammal som ung. För de minsta finns Kaninland. Där är karusellerna anpassade för de mindre barnen, som Farfars bilar, kaninresan, kaffekopparna och sagolandet och många fler. Finns även lite lekställen där barnen kan springa omkring och leka när springet i benen tar över. 

För de äldre finns olika bergbanor som Lisebergsbanan, Kanonen och Rabalder för att nämna några. Det finns över 30 olika attraktioner att välja på som snurrar, gungar, flyger och slänger att välja på. Även ett otäckt spökhus att gå in i för den som vågar. 

När man inte orkar åka mer så finns det en mängd olika småställen att köpa glass, godis och dricka i. Även lite olika matställen som allt från en enkel fika till hamburgare eller en lite finare middag. Överallt i parken är det musik, lampor och blommor. Man finns alltid någpt roligt att titta på. 

På dagarna brukar det vara uppträdanden på stora scenen, men även vissa kvällar kommer det både kända och okända som uppträder med tex musik sång och komik. 

Kvällarna är verkligen magiska med alla lampor som blinkar och lyser och all musik. Då är det mysigt att bara gå runt och titta och spela på olika choklad, chips, gosedjurshjul som finns. Vi bestämmde en summa innan som vi fick spela för. Annars är risken stor att man spelar upp alldelses för mycket pengar.

Vi hade även med oss en väska på hjul (en dramaten) där vi hade med oss jackor och fika. Även om det finns att köpa där inne så blir det lite dyrt om man är några stycken och ska köpa allt inne på parken. Det finns skåp man kan låna för att lägga in sina saker men eftersom vi hade med mormor fick hon dra vagnen. 

Dagen var jätte rolig och alla var nöjda. Speciellt barnen när vi vunnit endel choklad. En dag försvinner snabbt på sådanna ställen så en heldag är att rekommendera. 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se