Testfamilj på Knuthenborgs safaripark 2016
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Knuthenborgs safaripark 2016

(Danmark, Bandholm, Knuthenborg safaripark)

Jag flyttar mig inte!!

Pigga lemurer

Hungriga giraffer

Vi hade förmånen att få testa på Knuthenborg Safaripark. Det ligger i Bandholm, ca 1,5 timmes körning från Köpenhamn, söderut med riktning Rödby. Vi valde medvetet att undvika semesterperioden och åkte istället en söndag i september. Vädret var bra och det är ju viktigt för upplevelsen - tycker vi. Vi hade tittat på kartan innan avfärd så vi visste var vi skulle och det var tur för skyltningen till parken var i princip obefintlig. Vårt tips är att ni kollar kartan innan!!

Väl framme så gick det smidigt att komma in i parken för det var inga köer. Man fick karta över området och broschyrer med information om djuren. 

Det som är bra är att djurens matningstider finns uppsatta på tavlor så i princip kan man ta sig runt och vara med på nästan alla ställena. Skötarna berättar under tiden djuren matas och vi upplevde dem kunniga. 

Det man ska tänka på är att kolla öppettiderna för de djur som inte går fritt. Där är inte öppet lika länge som parken är öppen. Vår tips är att börja med det för resten kan du se under tiden som du tar dig runt och ut ur parken.

Vi upplevde också att man behöver tiden. Försök att vara på plats när de öppna för att slippa stressa igenom och riskera att inte hinna se allt som man vill. Tiden går fort!!

Fikaställen finns det gott om för medhavd fika. Det fanns dock inte lika bra utbud om du ville köpa fika/ mat. Lite trist utbud och ganska dyrt för det du fick.

Vår dotter är tio år och hon tyckte det var helt okej men inte mer. Mer spännande med vissa djur än med andra och att man kommer väldigt nära vissa av dem. Tyvärr såg vi inte alla djuren som skulle finnas och vi körde enligt kartan. Möjligt att de var flyttade och vi inte såg informationen. Det som också är bra att det går ju att köra hur många varv som helst och titta från olika håll.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se