Annons
Reseberättelse:

Sommardag på Barnens gård

(Sverige, Karlskrona, Barnens Gård)

Elbilar- favoriten

Det bästa enligt tjejerna

En riktigt härlig sommardag begav vi oss iväg från campingen mot Barnens gård med höga förväntningar efter att ha kikat på hemsidan.

Det såg riktigt mysigt ut när vi kom fram även om det kändes lite halvdant med att parkera på ett gärde. Men efter en kort stund i kö in så insåg vi att det var väldigt mycket mindre än vad vi trodde. Ganska trånga gångar att ta sig runt på med barnvagn eller i vårt fall en skrinda.

Väl inne så var skördetröskan det första som sågs och den lektes det för fullt i. Många gångar att klättra i och rutschkanor att prova. Fanns även en traktor att sitta i och ”köra” Efter att ha smutsat ner sig nått enormt (var väldigt sandigt och smutsigt) så gick vi vidare och kikade runt hos djuren. Kaninerna och grisarna var väldigt söta och trevligt att man kunde gå in till dom MEN personligen kan jag tycka att djuren borde ha möjlighet att gå undan bakom staket där besökare inte får vara.

Favoritplatsen för våra två tjejer var hoppborgarna och elbilarna. Det var ganska lugnt när vi var där så det fans mycket möjlighet att få köra elbilarna och även hoppas i lugn och ro utan trängsel. Så stor del av vår tid tillbringades vid just bilarna. Det som var synd är att bilarna framåt eftermiddagen började får slut på batteri så det fanns färre och färre bilar att köra med.

Sist av allt besökte vi badlandet men då vi var förkylda så blev det inget långt bad utan vi testade den lilla bassängen och vattenrutschkanan där vilket var toppen. Vattenlandet var det finaste på hela Barnens gård och det märks att många åker enbart för att bada.

Vi hade medhavd mat som vi åt vid ett av picknickborden borta vid hoppborgarna. Fanns även grillplats och bord under tak. Vi kikade in i serveringen men det var väldigt trångt samt att alla som kommer in eller ska lämna området går igenom själva serveringen och delen där man sitter och äter. Det kändes inte riktigt genomtänkt.

Allt som allt var vi nöjda med dagen och det var mysigt även om det fanns en del att önska. Var väldigt slitet och behöver en rejäl uppfräschning i själva lantgårdsdelen. Sen kan jag önska fler toaletter. Vi hittade bara två stycken i den delen av Barnens gård. Alldeles för lite tycker jag. Sen reagerade vi på att vi inte såg någon personal ute på området. Vid elbilarna när det blir mycket barn kanske det skulle behövas någon som styr upp och framförallt ser till att bilarna fungerar. Och vid djuren att någon ser till att man respekterar djuren och dom ibland får vara lite ifred. Men det är ju bara min personliga åsikt.

MEN trots min ganska negativa inställning så var det uppskattat av barnen som till skillnad från oss vuxna inte ser sådana saker utan mer fokuserar på att leka. Och vi hade allt som allt en väldigt rolig dag. 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
20% rabatt på entrén på Jump Malmö
15% rabatt på entrén på Orsa Rovdjurspark
2 för 1 tis-tors på leklandet och 50% på aktiviteter mån-tis
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Leksand Sommarland
Dalarna
Knuthenborg Safaripark
Danmark
Fjätervålen
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se