Annons
Reseberättelse:

En dag med experiment.

(Sverige, Södertälje , Tom Tits experiment )

Vi besökte Tom Tits Experiment i Södertälje med våra två barn på snart 7 och 8 1/2 år. De va sommaren 2016, en varm och solig dag. Perfekt för aktiviteter ute.

Vi provade det mesta inomhus först, såpbubblerummet var helt klart favoriten. Även såpbubbleshowen som dom visade var intressant och roligt.

De fanns mycke att prova, tyvärr var det väldigt varmt inne och väldigt dålig luft vilket gjorde att de blev jobbigt efter nån timme och vi bestämde oss då för att utforska parken utomhus.

Där fanns det en hel del experiment med vatten och de tyckte barnen va kul. Vi provade allt utomhus och fläkten med vind där man kunde trycka på olika vindstyrkor blev favoriten ute. De va mycke folk men inte så mycke att man behövde vänta vid varje experiment.

Vi fikade även och dom hade ett uppträdande under tiden med en som jonglerade med eld bla. De va gott fika och i prisklass ungefär som de är på andra ställen som djurparker, Gröna Lund mm. Vi åt aldrig någon mat inne där då priserna va lite i överkant.

Jag tycker att våra barn var i lagom ålder, dom förstod det mesta och kunde prova allt utom cykeln som cyklade i luften. Barnen va nöjda med dagen och vill gärna åka dit igen. Jag tycker att inträdet var väldigt högt för en barnfamilj.

Nu hade vi turen att få vara testfamilj och slapp på så vis inträdet. Det var även en hel del experiment som var trasiga vilket inte va så kul när barna såg något roligt och de sen inte fungerade. En koll på de som ska lagas och om möjligt plocka bort det tills det är helt igen vore bra och även se över luften inne. Vi hade en bra och rolig dag överlag trots några negativa delar.

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se