perfekt småbarns aktivitet
Annons
Reseberättelse:

perfekt småbarns aktivitet

(Sverige, Katrineholm, Julita gård Pettsson och Findus)

Vi blev testfamilj för Julitagård och vi la all fokus på Pettsson och Findus då våra barn var 4 och 2 år, det började med att vi läste på deras hemsida att Pettsson och Findus skulle börja klocka 10.00 så vi var där redan halv 10 för att var säkra på att vi vara i tid. När vi väl kom dit fick vi veta att Pettsson och Findus inte började för än klocka 11 trots att vi dubbelkollade flera gånger på deras hemsida. Tråkig start då barnen tröttade och undrade när Pettsson och Findus skulle dyka upp. Som tur var Pettssons hus öppet så vi gick in och kikade lekte på en gammal traktor som stod utanför så vi fick tiden att gå. När väl Pettson och Findus började var de spännande och all fokus låg på teatern. Dock var de väldigt krångligt när Findus sprang och letade efter Pettson och alla barn skulle följa med och leta. När dem sista barnen hade kommit fram till dem olika platserna var de försent så de blev ett väldigt springande och rörigt. Barnen förstod inte vad som hände riktigt när inte alla hann fram innan dem gick vidare till nästa ställe. Det var bra skådespelare som spelade både Pettsson och Findus. Findus kunde vart lite mer busig och lagt ner mer tid på barnen. De mesta gjorde Pettson. Efter en timma var teatern slut och dem flesta gick och fikade och lunchade. Jag skulle gå in på fiket och köpa kaffe, stod där i 45 minuter för att få lite kaffe. Medan jag stod i den däri den långa kön hann jag med att se de mesta. Maten dom hade där inne till exempel bakpotatisen. Dom var färdiga ”kalla” och låg i en stor hink. Så dom tog fram en potatis körde den i mikron på med aluminiumfolie och lite valfri röra och sen ut till gästerna. Även köttbullarna mikrades till barnen. Dåligt för ett pris på 99 kr för en bakpotatis som var mikrad. Dom hade inte heller något som var glutenfritt förutom kaffet. Mer personal och en till kassa hade inte skadat. Barnen ledsnade flera gånger om igen. Så ett tips. Ta med eget fika och mat. Efter Fikat gick vi vidare in i parken för att titta medan vi väntade på att Pettson och Findus skulle börja igen. Mycket fin trädgård för oss vuxna att gå runt i. Sen var de dags att hjälpa Pettson oh Findus att samla mat åt hönorna och fåren. När barnen matade hönorna passade Findus på att berätta något roligt han hade gjort. Alla barnen skrattade. Sen var de dags att samla mat till fåren och då blev de ett springande i väg och alla hann inte fram innan dom hade börjat göra roliga konster med fåren. Så en del missade detta. efter att alla hade matat djuren var klockan ca 15.00 och barnen var trötta och Pettson och Findus var slut för dagen. Så vi vinkade hejdå och åkte hem. Men helt klart en spännande dag för barnen som verkligen levde sig in i leken. Prisvärd aktivitet för småbarnsfamiljer. Passande ålder är ifrån 2 år och upp till 6 år. Vi hade i alla fall två nöjda barn med oss hem och dom pratar gärna om vistelsen än. Värt att ett besök men glöm inte matsäcken. Vi kommer absolut åka tillbaka igen

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se