I Astrids fotspår
Annons
Reseberättelse:

I Astrids fotspår

(Sverige, Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld)

Vi fick chansen att åka som testfamilj till fantastiska Astrid Lindgrens Värld med våra 2 yngsta barn. Mollie 5 år och Vide 3 år. Vi gjorde hela parken på endast 1 dag, men för att du ska hinna uppleva allt, gå på alla föreställningar så behöver du vara i parken 2 dagar. Vi la fokus på Emil, Pippi och Ronja. Våran kille älskade hela Ronja föreställningen, rövarna o borgen. Han leker fortfarande "rövare" så här 4 månader senare. Parken har allt en småbarnsfamilj söker för att få en rolig upplevelse. Man bör vara väldigt bekant med Astrid Lindgren och hennes figurer för att få ut den bästa upplevelsen. Mollie tyckte mest om Pippi och Emil och att gå omkring i alla små hus och kolla, städa och vinka i fönstren. Har man tur så kan man träffa på en rövare, en riddare eller nån annan figur från sagornas värld i parken. Det är alltid spännande. 

Det är bra skyltat till "Katthult", "Lotta på Bråkmakargatan" osv

Det var väldigt trångt på lekplatsen när vi var där, lite smått kaos med alla barn i olika åldrar som trängdes vid rutchkanorna. 

Det finns gott om små matställen, finns det inte plats vid borden så finns det små skogsdungar och gräsytor där man kan sitta och äta eller fika. Man kan även ta med sig matsäck. 

Det blir ett ganska dyrt besök om man har några barn med sig eftersom du passerar souvernirbutikerna på vägen ut ur parken ;-)

Vi tycker att upplevelsen passar bäst i åldern 3-10 år, bjud gärna med en äldre generation som kan tänka tillbaka på sin egna barndom, men framförallt leka/passa barnbarnen :) 

Vi valde att bo i den riktiga "Bullerbyn" som ligger ca 20 minuters bilresa från ALV, vi besökte även Emils Katthult, vandrade omkring i inspelningsmiljön, klappade kaniner, kollade i snickerboa o drängstugan. Det förhöjde hela familjens semester

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se