Annons
Reseberättelse:

Orsa djurpark- underbart för björnälskare

(Sverige, Orsa, Orsa Rovdjurspark)

Den 20 juli 2016 var det äntligen dags för vår familj att besöka Orsa djurpark under privilegiet att vara testfamilj. Vår yngsta som är björntokig hoppade av glädje.

Alla fyra barn, våra tvillingsöner 12 år, vår dotter 9 år och vår yngsta son 8 år, var mycket förväntansfulla. När vi kom fram var det lätt att få parkering nära entrén trots många som stod på kö för att komma in. Vädret var soligt och härligt vilket lockade många till parken. Vi var där när de öppnade och suckade först när vi såg den långa kön. Men det gick oerhört fort att komma in trots allt. Vi fick bra information av kassörskan och kartor till alla som ville. Vi hann inte mer än att komma in till en utställning efter entrén så var barnen fullt sysselsatta. Där fanns uppstoppade björnar och vargar och många olika informationstavlor. Det var riktigt svårt att få ut barnen därifrån.

Barnen hade sett fram emot att se världens största björn- kodiakbjörnen. Men på grund av den varma dagen så var den enda av dessa björnar vi såg helt utslagen och låg och sov lång in i hägnet.

Sedan kom vi till en lekplats/lärstation vilket gjorde att vi återigen fastnade en inte nudda markenpark. Men sedan gick vi vidare till isbjörnarna. På vägen passerade vi ett hägn med en rolig brunbjörn som sprang för fullt. Jätte roligt att se tyckte vi. När vi kom till isbjörnshägnet var det inte en enda isbjörn på plats. Men det var en väldigt intressant och lärorik utställning inne i huset där. Barnen var återigen fullt sysselsatta. Vi bestämde oss för att gå vidare för att sedan återvända när det var dags för isbjörnsmatning i hopp om att se någon isbjörn då.

Vi började gå uppför, uppför och uppför. Järvarna roade oss. Sedan passerade vi hägn med brunbjörn men just där var det inga björnar då. Vi gick upp till snöleoparden och persisk leopard. De låg och vilade men var väl synliga. Där blev barnen mycket sugna på glass. Det låg en kiosk nära men till vår stora besvikelse hade de sålt slut på nästan all glass. Dessutom var det inte så gott om toaletter och det var alltid lång kö till dessa oavsett var i parken man befann sig. Det blev lite panik vid ett tillfälle.

Vi tog oss upp till tigerhuset men det var inte så mycket att se pga ombyggnad. Tigrarna låg och sov i gräset nedanför tigerhuset. Vi tog oss till restaurangen där och tänkte äta men det var den absoluta dyraste meny vi någonsin sett på någon djurpark/nöjesfält. Så vi bestämde oss att nöja oss med vår lilla matsäck och hopp om att hitta glass i någon annan kiosk.

Men så kom vi till utsiktsplatsen över brunbjörnarna. Där och då var allt glömt och förlåtet. Wow! Vilken utsikt och barnen fick se björnarna som var fullt sysselsatta i olika aktiviteter. De busade, jagade fisk och tittade nyfiket på alla människor som passerade. Kändes som att få vara nära björnarna i deras naturliga miljö.

Jag tror att vi kunde ha varit där hela dagen men vi vände tillbaka till isbjörnarna och vilken tur! För det var matdags vilket lockade fram alla deras isbjörnar som bjöd på sig själva på olika vis. Barnen älskade att se dem. Där fanns också en kiosk, där fanns lite mer att köpa men även där var mycket utsålt. Däremot fanns det gott om bord och bänkar där vi kunde sitta och äta vår matsäck.

Efter en lång stund vid isbjörnarna vände vi åter till brunbjörnarna. Där stannade vi tills vi upptäckte att snart skulle parken stänga. Då det blev full fart till övriga djur vi inte sett, bland annat vargarna. Det var full fart på dem och de ylade och sprang vilket barnen tyckte om att se.

Sedan fick vi skynda oss till souvenirshoppen innan de stängde. Där shoppade hela familjen loss. T-shirtar, muggar, vykort, böcker mm. En jätte bra affär med något för alla i familjen!

Tiden gick otroligt fort och vi önskade att djurparken hållit öppet litet längre.

Totalt sett uppskattade vi vår vistelse på djurparken mycket, men om vi haft barnvagn/rullstol med oss hade vi nog inte orkat ta oss runt med tanke på alla uppförsbackar.

För barn/vuxna med ett stort björnintresse rekommenderas denna park varmt pga av att man får se björnarna i en verklig miljö med stora hägn och att man kommer brunbjörnarna så nära. Barnen vill gärna tillbaka till parken. Så vi får åka dit igen när tigerhuset är färdigtställt.

Efter vårt djurparksbesök var det skönt att åka till en närliggande camping och bada i en sjö.

 

Dåligt utbud av ätbart och brist på toaletter drar ner betyget men i övrigt var det verkligen toppen!

Orsa rovdjurspark får betyg 8/10 av oss.

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
15% rabatt på entrén på Balthazar Science Center
Fri entré för ett barn per familj till Gavnø Slot
Fri entré för ett barn per familj på Djurs Sommerland
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Ramundberget
Härjedalen
Fårup Sommerland
Danmark
Borås Djurpark
Västergötland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se