Test familj till Universeum
Annons
Reseberättelse:

Test familj till Universeum

(Sverige, Göteborg, Universeum)

Klappar ormen

Slappar

Universeum

Vi är en familj på två vuxna och tre barn i åldrarna 13,6,4 år. Vi blev utvalda som test familj att besöka Universeum i Göteborg. Eftersom vi bor ca 10 mil ifrån valde vi att göra en endagarsutflykt, vi startade med att ta tåget till Göteborg. De mindre barnen tyckte det var roligt att åka tåg, vilket inte blir så ofta för oss.

sen tog vi en promenad till Universeum, det är en liten bit att gå från Centralstationen men barnen höll god min och promenerade på. Väl framme va det ett bra kö system och allt flöt på fint. Vi började att åka upp med glashissen,och följde sedan vattnetsväg utställningen. Rolig utställning men blev lite rörigt eftersom det var en del folk och ingen tydlig väg hur man borde gå. Så man gick lite på varandra. Efter det kom akvariet och sen reptilerna, vilket båda var en höjdare. Barnen fick klappa ormar så de var både stolta och tyckte det var super. sen gick vi regnskogen supermysig utställning men även här var det lite svårt att ta sig fram och blev lite rörigt en stund. 

Sen valde vi att fika, vi valde att gå till takterrassen, var en del som var slut i fika väg, men vi hittade vad vi behövde ändå. Mat alternativet såg ut att vara bra och priserna var hyfsade. 

Efter det gick vi de olika utställningarna där man fick testa olika saker, bl.a. Rymden, kropp och hälsa, teknoteket och explora. Alla var en höjdare och barnen tyckte om det mesta. Var trötta och hungriga men nöjda barn som tillslut gick ut och vi avslutade dagen på pizzahut och sen tåget hem igen. 

Som helhet tyckte vi Universeum var toppen och passar de flesta åldersgrupper. Vi har tre olika åldrar på barnen och både vi vuxna och 4,6,13 åringen tyckte om resan. 

Tack för att vi fick möjligheten att vara testfamilj

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se