High Chaparral inte bara cowboys/girls!
Annons
Reseberättelse:

High Chaparral inte bara cowboys/girls!

(Sverige, High Chaparral)

Knappt 3 timmars resa fram och tillbaka fixade vi på en dag. Vi började med att luncha innan vi gick in, satte oss i gröngräset och intog medhavd lunchlåda. Stärkta tog vi sikte mot den efterlängtade parken. Vi gick raka vägen till stuntshowen som strax började. Barnen gick fram och ställde sig längst fram vid räcket för att se bättre. Här var vi åskådare i en vilda västern stad. Vi njöt av en rolig, underhållande och proffsig show med mycket pangande, trix och fina hästar. Efter showen sucktade barnen efter leksaksvapen. På Young Guns kan man inhandla diverse prylar en cowboy/girl kan behöva. Värt att notera är att det finns 3 Young Guns försäljningsställen, varav en endast är en kiosk och de två andra är butiker man får gå in i och det ville vi. Barnen testade olika skjutdon och funderade länge på vad de helst ville ha, inte lätt att välja. Vi hade vädergudarna med oss. Solen sken med lagom temperatur hela dagen, perfekt aktivitetsväder. High Chaparral har varit med ett tag, det märks. Det finns ett genomtänkt upplägg. Utan att stirra på klockan lyckades vi strosa runt och hamna mitt i händelsernas centrum flera gånger. Lucky Luke och Daltons kom springandes på gatan och Zorro sprang på taket i mexikanska byn. Vi bjöds på fina proffsiga shower. Det kändes lyxigt och spännande att få göra besök i så olika miljöer och kulturer på en dag. Det var en fin blandning av artister, sagofigurer, statister och "vanliga" människor som bjöd på sig själva och sin kultur. Man kan som publik leka och delta så mycket man vill. Man behöver inte bara titta på. " Jag tyckte om mycket, men jag gillade mest att råna butikerna. Man fick råna butikerna för choklad, när man köpt pistol" "fint med utklädda vuxna" känslan är inbjudande på High Chaparral. " Det är fina miljöer med bra underhållning för både barn och vuxna" " jag gillade indian dansen mest, den tog tag och berörde mig" Här finns ett stort utbud av upplevelser och shower. Parken känns lagom stor. En dag räcker till det mesta. Det enda vi aldrig lyckades med var en tur med den fina hjulångaren, som inte hade någon tidsangivelse. Vi hoppade på tåget istället på tillbakavägen. Då får man ingen överfalls underhållning, men slipper betala 50 kr. Tåget var fint att få åka med. Vilka har glädje av att besöka High Chaparral då? Ja, både barn och vuxna, tycker vi. Det fanns proffsiga shower för oss vuxna såväl som för barnen. Priset är detsamma för alla över 1 meter. 12-åringen tyckte att han nog var på gränsen åldersmässigt, men han hade roligt, precis som 8-åringarna. Riktigt små barn tror jag inte har någon riktig behållning. Jag tror man med fördel kan vänta tills barnet är 5-7 år och kan delta lite mer. Öronproppar rekommenderas. Det skjuts stundtals vilt omkring en av glada lekande barn och ibland rätt så nära. Vi är alla 5 rörande överens om att rekommendera ett besök på High Chaparral. Vi hade alla en rolig minnesvärd dag. Vi är två familjer som varit här. Två mammor och tre barn.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se