Annons
Reseberättelse:

Testuppdrag: Orsa rovdjurspark

(Sverige, Orsa, Orsa rovdjurspark)

Vi hade förmånen att väljas ut som testfamilj och prova Orsa rovdjurspark som vi aldrig tidigare hade besökt. Klockan var 11 när vi (vuxna och två tjejer 9 och 10 år gamla) en regnig dag i juli kom till entrén. Många bilar på parkeringen men det fanns plats för flera. Kort kö innan vi var framme. Gick en stund i rovdjurscentret innan vi knallade bort till björnarna där det var dags för matning. Dagens björnlunch var hästsvansar! Två hästtjejer rynkade på näsan medan björnarna kastade runt med sina goa lunchbyten. Därefter provade tjejerna hinderbanan som ligger strax intill de första björnhägnen men materialet blev för halt efter allt regnande. Fortsatte uppåt och stannade till vid lodjuren som visade tänderna åt oss. Väl uppför en väldigt brant backe var vi äntligen uppe vid leoparder och tigrar vilka vi inte fick mer än en skymt av då leoparderna låg inuti sina ”kojor”. Klockan 14 var det dags för matning av isbjörnar men innan dess hann vi äta sen lunch som vi köpte i kiosken vid isbjörnshägnet. 45 kr för en god hamburgare och 20 kr för en korv med bröd = helt okej priser. Efter vår lunch var det dags för isbjörnarnas. Skötarna släppte i levande fisk i dammen och sedan fick isbjörnarna fiska sin egen lunch. En av skötarna berättade att björnarna i parken har lärt sig att tyda skyltar för mat. När skylten med antingen en prick eller ett kryss visas vet björnarna att det vankas mat och detta kan då även nyttjas som lockelse när de ex ska byta hägn av någon orsak. Intressant, tyckte vi alla. Fortsatte att kika på den pigga järven som sprang runt på sin lilla ås. Björnungarna var det också fart på. Vargarna däremot höll sig mest på avstånd.

Åldern 8-11 år för barn är nog en bra ålder för ett besök i parken. När det gäller vuxna spelar det nog mindre rollJ Vi hörde yngre barn som inte hade tålamod att vänta och äldre barn som bara ville hem.

Ett tips vore att sätta upp lättåtkomliga vattenkranar på några ställen i parken. Perfekt att fylla på vattenflaskor. Det lär behövas när man knallar runt i den kuperade terrängen! Vintertid när frysrisk finns kan de ju vara avstängda.

Parken är lite sliten och en del av övningarna/lekmomenten för barnen var trasiga vilket var synd.

Kuperat och fint för djuren. De trivs säkerligen i den miljön de befinner sig i. Tycker också att den personal som vi träffade på var serviceminded = plus. En bra dag helt enkelt! MEN jag är inte helt säker på att jag skulle vilja betala den stora summa pengar som det kostar att gå in i parken. Inte riktigt värt det tyvärr.

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
Fri entré för ett barn per familj på Legoland i Billund
20% rabatt måndag - torsdag på Prison Island Västerås
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Sagolandet Tomteland
Dalarna
Djurs Sommerland
Danmark
Romme Alpin
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se