Full fart på olika sätt på Bounce Stockholm
Annons
Reseberättelse:

Full fart på olika sätt på Bounce Stockholm

(Sverige , Stockholm, Bounce inc free jumping revolution i Kungens kurva)

Balansbana/parkour

Kraftfullare trampoliner

Testuppdrag den 2017 07 09 mellan kl. 14 och 15. 

Testdeltagare: Mamma, pappa, 11-årig son och 15-årig son.

Det här besöket hade vi alla sett fram emot. Vi tog oss med bil till Kungens kurva, där Bounce ligger. Vädret ver perfekt för inomhuslekar: svenskt sommarregn och emellanåt kraftiga skyfall. Bounce har insläppstider varje heltimme och vi hade bokat 14-15. Tänkte att om det inte räckte kunde vi köpa till en extra timme. 

Parkeringsmöjligheterna var goda och gratis i 2 timmar med p-skiva. Väl inne kom vi på att vi glömt hänglås, vilket är bra att ha med sig för skåpen (dyrare kläder, väskor, telefon osv) Tänkte köpa hänglås men de hade dessvärre nyss tagit slut. Tjejen i receptionen erbjöd sig att ta hand om min väska medan jag hoppade. Hon satte på en tejp med mitt namn och ställde väskan under disken, så det kändes säkert. 

Vi fick våra armband (färgen visar timmen det är ens hopptid) och de obligatoriska hoppstrumporna. Minns ni halksockar? Precis såna, men i charmig turkos och gul färg. 

Omklädningsrummen, där skåpen fanns, var generösa med många skåp och mycket plats och där bytte 15-åringen om från jeans till mjuka byxor. Vi andra hade mjuka kläder så vi bytte bara skor mot hoppstrumpor. Bounce har skohyllor där även lite kläder får plats så skåp behövs egentligen bara för värdesaker. Såg många som hade med sig mobilerna och dokumenterade varandras hopp. 

Vi kollade runt lite i väntan på att få börja hoppa. Hittade några kalasrum, eller partyrum tror jag de kallades. Kan nog vara kul att fira födelsedagsfesten här. En ordentlig vattenstation med fyra kranar fanns och med möjlighet att fylla på sin egen flaska - och inte minst: återställa vätskebalansen efteråt.

Ventilationen kändes bra men vi blev snabbt varma och törstiga av att hoppa. 

Bounce består av flera delar (trampoliner i olika svårighetsgrad och parkourdel) och de har personal utposterade vid varje del. De ger säkerhetsinstruktioner innan besökarna går in till en ny deln och jag upplevde att de har god koll på att säkerhetsaspekten är hög. 

Vi började med en lång trampolin som slutade i en stor uppblåsbar kudde. När både pappa och äldste sonen skulle ta sig ur kudden samtidigt blev det nog för tungt för båda försvann ner med benen mot träramen. Lite läskigt men det gick bra med lite assistans från oss vid sidan av. 

Därefter gick vi till en avdelning med flera mattor och några mot väggen, så man kunde trixa och studsa mot väggarna om man ville och vågade. Ingen av oss är några parkourstjärnor eller gymnaster, ja det ska väl vara jag få men det är många år sedan nu. Kul var det ändå, även om själva studsen inte var så annorlunda mot studsmattan hemma. 

Vi testade i stället de avancerade mattorna till höger när man kommer in. Där såg det ut att vara fantastisk studs. Barnen undrade om de verkligen kunde hoppa där, då det stod "endast för erfarna hoppare" eller liknande. Vi blev varnade både av skyltar och personal att inte göra mer avancerade trix än vi klarade av och inte göra något vi inte visste om vi kunde. Det kan vara lite svårt att veta om man aldrig hoppat riktigt kraftfull trampolin, tänkte jag. Testade några härligt höga hopp och här hade vi vuxna faktiskt roligast. 

Barnen fastnade mest för parkourleken, en labyrint av träväggar, tunnlar och kanor. Där fanns även en mer traditionell hinderbana, men den tilltalade dem inte lika mycket. Tänker att ett sånt här ställe kan man med fördel besöka flera gånger, särskilt om man är lite försiktig i början, för alla områden utmanar och bjuder till utveckling! Vi hade kul, svettigt och kul! 

Plus: Vattenstationen, ljudnivån var behagligt låg (inte alls son leklanden brukar vara), personalen kompetent och uppmärksam, lokalerna fräscha och luften bra. Redskapen kändes också fräscha, men så är ju Bounce också väldigt nytt. 

Minus: Caféet var betydligt mer fokuserat på hälsa och eko än vad såna här ställen brukar vara. Trist att de glömt vegetarianer bara. Det enda som fanns utan kött eller fisk var en pizzamacka. Förbättringspotential. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se