Annorlunda upplevelse
Annons
Reseberättelse:

Annorlunda upplevelse

(Sverige , Torpshammar, Boda Borg i Torpshammar )

Vi hade nöjet att få vara testfamilj på Boda Borg i Torpshammar. Vi är en familj bestående av mamma, pappa och en dotter på 8 år. Vi är inte superatletiska så vi tänkte att det kommer att bli väldigt utmanande för oss. Samtidigt så såg vi fram emot Boda borg för att få uppleva något vi inte är vana vid.

Resan börjar vid receptionen där vi fick varsitt stämpelkort. Därefter gick vi in genom olika dörrar, för att påbörja en quest. Det finns olika svårighetsgrader. Vi testade alla tre svårighetsgrader, svart quest är den som kräver mest fysik och är därmed svår att klara av. Röd quest är medelsvår och grön quest den lättaste. Vi fick först en genomgång av personalen då vi var nya besökare. Innan vi påbörjade en quest fick vi läsa oss till ledtrådar. Det var spännande och gjorde att vi kunde klura och komma på idéer på lösningar. Gör man minsta fel så får man omedelbart lämna questen och börja om från början.

Vi vuxna blev ganska trötta efter några timmar men suget efter att hitta lösningar och att klara av en utmaning gjorde att vi fortsatte för att det var så roligt. Vår dotter tyckte det var minst lika roligt att bara hoppa runt till olika quests och prova så många som möjligt. Det var roligt att vi var tvungna att samarbeta i många quests för att kunna klara av dem. En del quests fick man utföra i mörker vilket vår dotter tyckte var otäckt men personalen ordnade en ficklampa till henne så hon även skulle vilja testa dessa utmaningar. Då de flesta säkert måste göra om en utmaning flertalet gånger vid första gången de är på boda borg så bör man vara nöjd om man klarar en eller fåtal quests första gången man besöker Boda Borg. Därför kommer vi att besöka Boda Borg igen framöver då vi har fått med oss mer kunskap från detta besök.

Vi tog en lunchpaus mitt på dagen som bestod av varma mackor, vilket var jättegott. Då det var solsken så satte vi oss ute där det fanns bord och bänkar att sitta på och det var väldigt vackert beläget med stor grönyta.

Vi tror Boda borg främst passar barn från ca 10 år och uppåt till vuxen ålder.  Personalen finns nära till hands för att hjälpa till med ledtrådar och tips för att man ska hålla modet uppe. Vi är väldigt nöjda med vårat besök på Boda Borg och kommer att besöka det igen.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se