Annons
Reseberättelse:

En dag att minnas

(Sverige, Sunne, Sunne sommarland)

En dag att minnas! Efter många långa timmar anländer vi äntligen till Sunne sommarland vid 22 tiden, dock en väääldigt lång natt av väntan för barnen innan det är dax.  Vi får hjälp av en supertrevlig nattvakt då receptionen redan stängt, bättre service/mottagande kunde vi inte fått. 

Så äntligen är det dax! Två töser på 5 &6år laddade till öronen, en dyngförkyld pappa och en  utarbetad morsa kliver in på sommarlandet.  Lill tjejen utbrister 10 meter in!  -vilken härlig speciell dag det blir, bara woow vilket ställe!  Vi börjar med duscharna så klart, rent å fräscht å ingen trängsel, gott om plats.

Den dyngförkylda pappan letar under tiden efter någonstans att slå sig ner, solstolar blev det fanns dock gott om bord men ska man njuta vill man vila är pappans motto! Minus för kostnaden av stolarna men det var det värt i slutändan.   

Ungarna slänger sig i barnpoolen, allt ska provas, en timme senare är de lina upptagna med att prova allt, det hoppas på den lilla kudden, åks kana och simmas.  Lill tjejen är framåt å ska åka allt medans stora tjejen är mer försiktig men båda har lika kul, någon timme senare åker de båda två, många rundor blir det i ormen men nu är det dax att utforska resten. 

Morsan som är lite badkruka vill börja lugnt å då passar Lazy river perfekt att flyta fram på och planera nästa steg, dock gilla tjejerna det så mkt att det blev ett par varv innan vi testar den som blir vår favorit bland alla åk.....mammut!!! Å hej vad det gick, ungarna var för korta att åka själva så morsan fick åka måååånga varv. Så kul ! 

Efter några timmar i badet är det dax för lunch, inte största utbudet men fanns vad ungar vill ha och det var ju deras dag, hyfsade priser snabbt och smidigt med trevlig personal. Vill man ha annat än korv, strips å hamburgare finns ju restaurang. 

Efter matintag testar vi den uppblåsta hinderbanan, vet inte vem som skratta mest morsan eller tjejerna. Sedan blir det hoppkudde, bilbana, ett par varv till i hinderbanan innan morsan tester wipeout banan, tyvärr var tjejerna för korta (120cm å simkunnig krävs) flera av attraktionerna har höjdkrav, en del olika krav beroende på om målsman är med, men fanns gott om saker att göra.  

Från öppning till stängning badas å busas det, en slut familj, härligt slut familj som åker hemåt. Även den dyngförkylda pappan som mest låg och hostade har haft en så bra dag han kunde genom att se hur hans tjejer skrattat och busat hela dagen.   

På vägen hem frågar tjejerna säkert 100gånger vilket känns som 1000 -när ska vi åka till Sunne sommarland igen? 

Över 6 timmars bilfärd å de vill tillbaka innan vi hunnit hem.  Vilken dag, en sån där speciell dag som man minns länge..... Återbesök! JA En dag med fullt ös, utan att kännas stressig, man hade bra översikt och kunde lätt ha koll på ungarna utan att stressa ihjäl sig, inte minsta trångt eller långa köer trots det var mkt folk. Rent och fräscht och trevlig personal.  Ett tips är ta med filt å fika, går åt mkt energi en sån här dag. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se