Testfamilj Odense zoo på Fyn i Danmark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Odense zoo på Fyn i Danmark

(Danmark, Odense, Zoo/djurpark)

Vår familj bestående av två vuxna och två barn (1.5 år och 9år). Vi fick i uppdrag att besöka Odense Zoo på Fyn i Danmark. 

 

Torsdagen den 20 juli 2017 satte vi oss i bilen Och körde från Trelleborg till Fyn och Odense. Bilresan som gick genom två betalstationer (Öresundsbron 1040 kr/tur och retur och Stora Bält 480 dk/tur och retur) tog ca 2 ½ timme.

Väl framme Började jakten på parkering, då den första parkeringen som finns i nära anslutning var överfull och massa felparkerade bilar. Körde man under en viadukt kom man till en gigantisk parkering där det fanns massor av parkeringsplatser.

Djurparken är väldigt grön och fin men vi upplevde att många av djuren hade alldeles för små burar, men man kunde komma många djur nära. Några exempel är: giraffer, tigrar, zebror, sälar, apor, tumlare och pingviner.

Skyltningen och kartan över området kunde varit mycket bättre. Ibland visste vi inte vart man var/skulle gå och lättast var att "följa strömmen.

Restaurangerna stänger sin matserveringar kl 16, det behöver man veta! Därefter serveras endast glass och dryck, man kan inte ens köpa en korv efter kl 16. Glutenfritt utbud var väldigt dåligt, inte ens korven var glutenfri utan endast pommes. vill man ta med egen fika eller ex. pastasallad fanns det många fina ställen att äta sin medhavda mat på.

Det fanns flera häftiga lekplatser som passade olika åldrar.

Det fanns flera bra toaletter som inte luktade illa eller var ohygieniska.

Summa summarum var vi väldigt nöjda. Vi hann gå över hela parken i  och fika/äta på ca 7h.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se