Annons
Reseberättelse:

Testfamilj: Treewalker

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Uppe i gula banan

Röda banan

Gröna banan

Vi hade turen att få bli testfamilj på Treewalker!
En av sommarens få soliga dagar begav vi oss med bil till Löddeköpinge, det var lätt att hitta till Treewalker. Vår familj bestod av en 8-åring, en 12-åring och mamma och pappa.
Vi blev väl mottagna och fick först en genomgång av utrustningen. Efter det var det dags att göra en praktisk genomgång på en testbana. Det lades fokus på säkerhet och man tog hänsyn till alla.
Sedan var det dags att klättra!
Det fanns en testbana, två gula banor (lägre höjd och enklare utmaningar), två gröna banor (på högre höjd och mer krävande utmaningar), två blåa banor (på ännu högre höjd och ännu mer krävande utmaningar) och så den röda banan på högsta höjden och mest utmanande banan.
8-åringen hade fullt upp med att klara gula banan. Pga höjden (128 cm), så behövde han viss hjälp med att fästa vissa delar av utrustningen. Det krävdes visst uppbåd av mod på vissa delar av banan. Men andra gången på banan så gick det mycket lättare!
12-åringen var uppe i de gröna banorna, även här krävdes visst uppbådande av mod (både pga höjden och utmaningarn), men även här klättrades det självständigt efter första rundan.
Den höjdrädda och små-mesiga mamman nöjde sig med de gula banorna (men har redan i huvudet att återvända och utmana sig mer nästa gång).
Den mer vågliga pappan genomförde samtliga banor. De blå banorna bjöd på en fin vy över omgivningen och lite tuffare utmaningar än de gröna banorna. De blå linbanorna är en rejäl bit upp i luften och bjuder på rejält med fart. Den röda banan är betydligt tuffare än de båda blå och det krävs betydligt mer koordination, muskelkraft och planerande för att ta sig förbi alla hindren. Efter sista hindret är avklarat får man räkna med att kroppen skakar av utmattning och adrenalinrush. Som grädde på moset avslutas den röda banan med ett bromsat fri fall från drygt tio meters höjd! VI hade verkligen roligt och det finns något för alla åldrar i familjen (även om man helst nog bör vara över 130 cm). En härlig upplevelse i det gröna, med magpirr och spänning!
Det finns enkel fika att köpa, man kan ta med grillmat, det finns möjlighet att grilla! Jättefint och välskött ställe med mycket trevlig personal! Vi kände att vi gärna återvänder hit!  Verkligen ett ställe att rekommendera!

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se