Äventyrsgolf med 36 hål inomhus
Annons
Reseberättelse:

Äventyrsgolf med 36 hål inomhus

(Sverige, Täby, Paradise Adventure Golf)

Vår familj (mamma, pappa, kille 16 år och tjej 13 år), åkte till Täby Centrum och spelade minigolf en måndag eftermiddag i juli. Det var fint väder ute, så det var väldigt lugnt när vi kom dit.  

Det första vi såg när vi kom var flera förvaringsboxar där man kunde låsa in sina saker. Det behövdes en 10-krona i pant. Om man saknade det kunde man låna i receptionen.  

Killen i receptionen var glad och trevlig. Han gick igenom reglerna och gav oss klubbor och bollar. Han rekommenderade oss att ladda ner deras app (wi-fi finns) för att på ett enkelt sätt kunna fylla i antal slag på banorna och se statistik. I appen fick man också information om varje bana och tips och råd. Golfen här påminner mer om långgolf än om minigolf. Alla slår ut sina bollar innan man börjar putta.  

Det fanns 2 olika 18-hålsbanor att välja mellan, Inca trail och Explorer. Vi började med Explorer. Hålen var ganska korta, med kluriga kullar och lutningar. Vi fick skratta en hel del när vi missade solklara puttar eller krockade varandra. Den första banan tog ca 35 minuter för oss fyra. Men då var det ingen kö eller väntetid någonstans.  

När vi hade gått 18 hål på Explorer bestämde vi oss för att prova den andra banan också. Båda banorna var ganska likvärdiga, så vill man bara spela 18 hål, spelar det inte så stor roll vilken bana man väljer.  

Efter hål 18, fanns det ett hål 19. Där hade man möjlighet att slå i bollen i mitten och få en gratisrunda. Där försvann också bollen, så man inte kunde spela mer.  

Det var en väldigt mysig miljö med mycket växter (konstgjorda). Man fick verkligen känslan av att vara i djungeln. Och i bakgrunden hördes fågelkvitter. Hela lokalen var väldigt ren och fräsch. Även toaletterna som hörde till golfen var rena och snygga. Man fick en kod i receptionen för att kunna öppna toaletterna, så de var bara för golfare.  

I receptionen kunde man köpa glass och dricka. Men det gick bara att betala med kort.  

Vi hade en trevlig stund där och jag rekommenderar familjer eller kompisgäng att göra ett besök. Perfekt framförallt vintertid när det inte går att golfa utomhus. Det enda som vi skulle ha synpunkter på är eventuellt lite större variation på hålen. Men på det stora hela var vi jättenöjda. :-)

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se