En heldag på fina Liseberg
Annons
Reseberättelse:

En heldag på fina Liseberg

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Vy över en del av Liseberg

Kaninkram

Farfars bilar

Barnens paradis

Vi var två vuxna och ett barn på snart 6 år som åkte till Liseberg en söndag i slutet av juli. Storebror som är 16 skulle ha följt med men blev tyvärr sjuk. Vi var på Liseberg från att de öppnade kl 11 till stängning kl 22. Tiden bara rusade iväg och vi hann med så mycket roligt. 

Det var jättemycket folk men inget som störde tyckte vi. Då vi åkte med en 6 åring bara så tillbringade vi den mesta tiden på kaninlandet där de flesta av alla barnkaruseller finns. På de flesta var kötiden ca 10 minuter men på de mest populära så kunde det vara upp till 40 minuter och det är ju en evighet för en 6 åring :). De populäraste karusellerna var Rabalder och fisketuren. Även farfars bil var rolig där man fick åka en egen bil och dessutom kunna hämta ut ett körkort med bild efter sin åktur. Sagoslottet var också fint och populärt.

Vi hade även siktat in oss på "vattenåken" kållerado och flumeride men tyvärr var flumeride stäng för dagen, det var lite synd men kållerado fick vi åka och fick även byta till torra kläder efteråt :).

När man vill ta en paus ifrån karuseller och köande till dem så finns det två jättefina lekplatser att springa av sig i. Favoriten var "barnens paradis" som finns vid Lisebergs trädgårdar. Den andra heter "busshållplatsen" och ligger vid kaninlandet.

Liseberg är en sådan fin park att bara strosa runt i och det finns många små butiker, cafeer, glasskiosker och restauranger. Vi tyckte utbudet av mat var toppenbra och till bra priser. Vi valde att äta på en italiensk restaurang Trebello där det blev smarrig pasta till oss vuxna och pannkakor till sonen. Vi hade även med oss lite fikamatsäck och det fanns många fina platser att sitta på.

Vi köpte till femkampshäften där vi kunde tävla mot varann i massa roliga utmaningar. Sedan är det ju detta med alla roliga lyckohjul man kan spela på. Det gäller att bestämma hur mycket man ska spela för det är lätt att det rusar iväg då man självklart vill vinna allt möjligt. 

Vi hade en fantastisk dag som gick alldeles för fort och vi kommer gärna tillbaka. Liseberg är en park som passar alla åldrar. Det finns massor att göra och många häftiga attraktioner som passar alla. Lite långa köer på de mest populära åken som Helix, Loke mfl  (ca 1 timme) men vi var ju där mitt under sommarsemestern så det är klart att det är mycket folk då.

Liseberg rekommenderas varmt!! (och vi fick med oss lite lyckohjulsvinster också :))

Att få vara testfamilj var superroligt, tack!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se