Testfamiljsuppdrag Tykarpsgrottam
Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag Tykarpsgrottam

(Sverige, Hässleholm, Tykarpsgrottan)

Ingång

Guidning

Tykarpsgrottan Café

Tykarpsgrottan ligger i Ignaberga utanför Hässleholm, det kan nog vara lite klurigt att hitta hit utan GPS. Man köper biljetterna i en liten kiosk som ligger i samma hus som ett café intill grottan. Där fanns även möjlighet att köpa souvenirer. Vid ingången till grottan mötte vi guiden, han tog biljetterna och delade ut lyktor till alla eftersom det är mörkt nere i kalk-gruvan.  Våra barn är 14,12 och 3. Treåringen tyckte det var lite lagom läskigt, och tyckte det var bra att ha någon att hålla i handen,  och de två stora gillade att det var lagom spännande och tyckte det var lite kul med faktan som guiden berättade. Guiden berättade samma sak på både engelska och svenska eftersom det var ett engelskt par med i gruppen. Det blev lite långrandigt eftersom han berättade samma sak två gånger. Själva grottan är spännande, man får känslan av att det lever mer än fladdermöss där och man är inte så sugen på att gå vilse. Guidningen bestod i att man gick runt i gångarna och fick reda på lite fakta om kalk-gruvdriften som bedrevs där innan. Man fick bland annat reda på om de massa olika typer av fladdermöss som bodde där och man fick se var en scen från Astrid Lindgrens film Ronja Rövardotter spelades in. Det fanns ingen wifi och ingen mobilmottagning nere under jorden. Man bör inte vara rädd för mörker när man besöker tykarpsgrottan, och man får tänka på att där är 8 grader året om, så på sommaren kan det vara bra att ta på sig en extra tröja / jacka. Som avslutning hoppade barnen i hoppborgar utanför caféet, det gillade de mycket. Jag kan tänka att det kan vara roligt att besöka grottan när det är någon extra typ av evenemang där, till exempel den underjordiska julmarknaden till vintern.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se