Möns Klint Geocenter
Annons
Reseberättelse:

Möns Klint Geocenter

(Danmark, Mön, Geocenter , fossiljakt)


Vi fick möjligheten att besöka Möns Klint, geocenter i Danmark, så ett besök gjordes mitt högsommarvärmen.
En vacker väg, då vägen dit oftast går med bil, kommer man lite sent kan det tyvärr vara lite kö in för att få parkering. Men det flyter på och väl inne på området känns det inte trångt.
Vi började med höghöjdsbanan, den innebär klättring uppför en trappa som lite uppvärmning, där finns en instruktör hjälper till med säkerhetsutustning och sen är det bara att vänta på sin tur.

Vi testade 2 av 3 olika äventyr, det första var för lite mindre barn, det andra var en triangelformad bana fäst i träden, och den sista var en klättring på en repstege rakt upp en ordentlig bit, själva klättringen i sig bara den var nog jobbig, men väl upp fästes säkerhesselen i en vajer och en härlig nedfärd var belöningen. unk både för barn och vuxna.

Sedan tog vi den långa trappan, som för övrigt är Danmarks längsta trappa, ned till stranden, stranden där man kan hitta fossiler med lite tur. Trappan är lång och kan vara ansträngande för små barnsben, det finns vilobänker och ta gärna vatten ell er dricka med er ner, för tänk på att ni skall ta samma väg upp sen.

Utsikten från trappan utöver den vita kalkstenslipporna är fantastik och man kan njuta hel vägen ner, spännade grönska, häftiga träd och små minivattenfall finns om man tar sig tid att se sig om.

Tyvärr möttes vi av lera och lite illaluktande tång när vi kom ner,  vi hade helt missat skylten om högvatten. det var ingen idé att ens försöka ta sig ner på stranden.

Lite besvikna tog vi oss upp för alla 498 stegen upp igen. Tips kolla gärna om det går att ta sig ut på stranden, så ni inte trampr ner förgäves. Annat tips är även att ta med sig badskor, så ni kan gå på stranden för det är stenigt och inte helt skönt barfota.

Ett besök på den otroligt fina och välgjorde moderna utställningen om hur allt startade fick avsluta får utflykt, en bra utställning där man fick se både riktiga fossiler, konstverk, testa gräva i sand, kika i mikroskop, göra egna konstverk, och se 3D film och testa VR kamera. Mycket uppskattat.

Tyvärr han vi inte testa mountainbike eller snorkling, men för övrigt ger vi hela anläggningen bra betyg. Bra service, extra toaletter uppställde utomhus, fantastisk naturupplevelse. Klart värt ett besök.

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se