Spännande äventyr nere i Tykarpsgrottan.
Annons
Reseberättelse:

Spännande äventyr nere i Tykarpsgrottan.

(Sverige, Hässleholm , Tykarpsgrottan)

Vi tog våra testfamiljbiljetter och packade in hela familjen i bilen. Vi använde oss av vår GPS eftersom det var en lång bit för oss att köra. Våra barn som är 5, 7 och 11 år var väldigt taggade och nyfikna redan i bilen. Dem hade vilda fantasier om mörka gångar, läskiga monster, spindlar och fladdermöss i varje vrå. När vi kom fram blev dem genast glada när dem såg hoppborgarna med fritt inträde. Det blev massor med hoppande och glada skutt. När vi skulle gå ner i grottan var vår mellersta son lite rädd för mörkret och den branta trappan ner i gruvan. Även vår äldsta son tyckte först det var lite läskigt men sen fick alla barnen vars en lykta och allt blev istället spännande och roligt. Barnen var helt uppslukade av historierna om gruvan som guiden berättade och att leta efter fladdermöss och spindlar nere i gruvgångarna. Klimatet var väldigt behagligt där nere trots att det bara var 8 plusgrader. Luften var torr och lätt att andas. Gångarna vi gick i var både höga och breda så man kunde gå rakt upp men även lite trånga och man fick bocka sig en hel del på sina ställen. Vår guide stannade på olika ställen och berättade om gruvan och dess historia. Tyvärr var vår guide lite stressad och kändes aningen tråkig att lyssna på eftersom hon pratade fort och utan inlevelse. Hon hade ingen tid att stanna kvar för frågor eller extra tid för barnen att titta lite extra på sakerna. Tiden sprang iväg och redan efter 30 minuter var vi uppe i solen igen. Hela familjen tyckte det var mysigt nere i gruvgångarna och hade gärna stannat en stund till. Efteråt testade vi några kakor och läsk i deras cafeteria. Tyvärr var utbudet ganska dåligt och speciellt för oss med allergier. Lite tråkigt, men dem hade iallafall olika glassar att välja på. Själva uteplatsen och cafeterian såg fräscht ut. Vi tyckte helheten av vår upplevelse var väldigt positiv och rekomenderar varmt ett besök i Tykarpsgrottan. Även vårt yngsta barn på 5 år tyckte det var roligt. Tycker man däremot inte om trånga utrymmen och är väldigt rädd för mörkret är kanske inte Tykarpsgrottan det bästa utflyktsmålet. Det är även lite svårt att ta sig fram om man har ryggproblem eller svårt att gå. Finns branta, trånga ställen man tar sig förbi. Vi lämnade iallafall grottan bakom oss med nöjda och glada miner.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se