Annons
Reseberättelse:

På upptäcktsfärd i naturvetenskapens underbara värld

(Sverige, Stenstorp, Dalénium Science Center)

En regnig söndag under sommarlovet tog vi tåget från Gbg till Stenstorp. En mamma och en 8-åring, förväntansfulla och upptäcktssugna. Väl framme gick vi den korta biten från stationen till Dalenium Science Center som inte ser mycket ut från utsidan men var väl uppskyltat. I den relativt anonyma byggnaden rymdes dock massa spännande saker för att kittla både hjärnceller och upptäckarlusten.

 

Efter att ha välkomnats av personalen och lämnat våra biljetter för inträde påbörjade vi sakta men säkert att utforska allt från kluriga pussel, spel och diverse hjärngympa till fysikaliska fenomen och människans anatomi. Allt på ett sätt som gör det enkelt att ta till sig för barn i olika åldrar och för vuxna att hjälpa till att förklara och diskutera när barnen vill veta mer.

8-åringen testade allt som fanns att erbjuda och kunde inte nämna en eller några saker som var favoriter. Dock återvände vi till laserhinderbanan där man ska ta sig förbi utan att bryta strålarna flera gånger. Även stationen där man skulle styra en kula med hjärnvågor genom att vara mest avslappnad var populärt. Såhär efteråt pratas det dock mest om den långa spiral man kunde röra för att simulera vågrörelser och pulser och det kommer nya tankar och idéer varje dag.

 

Utöver den fasta uppställningen var nu på sommaren även verkstaden öppen en stund varje dag där kreativiteten kunde flöda fritt. När vi var där hade de även en daglig ljusshow, som förklarade vad ljus är, varför vi uppfattar olika färger och hur ljus kan ändra hur vi uppfattar saker. Som avslutning visades en lasershow.

 

På den relativt lilla ytan som huserar Dalenius Science Center har man maximerat möjligheten till aktiviteter utan att det känns trångt eller plåttrigt.

I entrén fanns en liten shop där man kunde köpa lite smått och gott och ett litet café där det fanns fika, mackor, glass och lite färdigmat.

 

Vi är båda väldigt nöjda med besöket som varade fler timmar och rekommenderar ett besök för alla som har lite intresse för naturvetenskap eller bara är nyfikna i största allmänhet.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se