Fantastisk upplevelse för alla!
Annons
Reseberättelse:

Fantastisk upplevelse för alla!

(Sverige, Åby, Sörsjöns äventyrspark )

Inga problem högt upp!

Testbana!

Hela gänget!

    

Det är i slutet av juli vi har bokat in vår dag som testfamilj på Sörsjöns äventyrspark. Vi – det är tre barn på 10, 12 och 14 år, en mamma på 44 och en bror till mamma på 58. Pappa vill helst stå på marken och ta kort.

 

Mamman och morbrodern är väldigt höjdrädda. Eftersom mamman och barnen har varit på platsen tidigare, fast ett par år tidigare, VET mamman det och ett av barnen fastnade då på en cykel ganska högt upp och har lite dåliga minnen av det hela. Men när vi fick veta att vi skulle vara testfamilj har barnen bestämt att de och morbror ska klara alla svåra banor – även de svarta. Mamman är glad om hon klarar någon bana två meter över land. Det gör hon inte. Inte i år heller.

 

Väl framme blir vi väl emottagna. Det är tydligt att parken har utvecklats med både kortläsare, kassa och ny testbana. Informationen vi får är tydlig och pedagogisk. Vi har med oss ordentligt med fika för vi vet att om ett par timmar kommer hjärnan ha utmanats ordentligt och då behövs energi.

 

Den äldste sonen är lite otålig och vill inte lyssna ordentligt på instruktionerna. Vi blir lite tveksamma om han kommer klara av utmaningen, men efter första testbanan tänker han inte alls stanna på marken. Den yngste och morbrodern ger sig av direkt på en grön bana. Morbrodern ser jättecool ut men berättar senare att han aldrig varit så rädd eller stolt förut. Sedan vill den yngste testa en blå bana – lite svårare. Han tar sig galant upp. Morbror klarar bara första trappan. Sedan får han svindel och blir tvungen att backa. Men alla tre barnen tar sig upp och hjälper varandra fint med teknik och tips medan vi vuxna står och tittar på. Mamman får yrsel och får gå undan en stund men kommer sedan tillbaka och applåderar när barnen klarar etapp efter etapp.

 

Efter ett tag försvinner de två äldsta barnen in bland träden. De tänker ta de svarta banorna eftersom de aldrig prövat dem tidigare. Mamman hittar dem i ett försök att klättra upp på ett rep där de misslyckas. Mamman ber dem att låta den banan vara. ”Jarå” svarar de men slutar inte försöka. Efteråt får mamman veta att de hjälpt varandra och klarat alla banor som de tidigare inte lyckats med. Hemma några dagar senare vill de ta sig an nya uppdrag som att bryta upp asfalt – har man klarat svåra banor så klarar man ju allt möjlig på markplan!

 

Morbror, yngste sonen och mamma bestämmer sig för att åka över sjön ett par gånger. Egentligen vill mamman inte eftersom hon minns stegen upp till avsatsen sedan förra gången – och då fick hon svindel. Nu har de dock byggt smidiga trappor och man kan åka två samtidigt. Det blir en underbar upplevelser. De ropar högt när vi åker över sjöns 375 meter.

 

Efter ca 2 timmar är den yngste och de äldre ganska trötta i huvudet. Höga höjder och lösningar tar på krafterna. Den vackra miljön är dock så fin att man bara kan vandra runt och titta på omgivningarna. Det finns också glass att köpa vid badstranden lite längre bort. När sällskapet sitter och äter glass kommer de två äldre sönerna gående som om de vore instruktörer och aldrig gjort annat i livet än lösa olika höjdproblem och som förälder blir man stolt, glad, förvånad och lycklig. Det finns så mycket att prata om efteråt.

 

Morbror är så imponerad av parken att vänner till honom åker till platsen två dagar senare. Han säger att det finns något för alla – små barn som klättrar med vuxna, större som vågar fatta egna beslut och en förhoppning om att nästa år klara det högre, bättre och snabbare. Klart bättre än ett tivoli där allt bara ”serveras” och man möjligen får stå för rädslan och att inte ha kontroll.

 

Rejäla smörgåsar rekommenderas varmt efter utmaningen! Kanske vantar om man vill vara säker på att inte skada händer. 2,5 timme räckte för oss för att humöret skulle hålla för alla – men åk hit och få ett minne för livet!       

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se