Utflykt till Sjöfartsmuseet akvariet
Annons
Reseberättelse:

Utflykt till Sjöfartsmuseet akvariet

(Sverige, Göteborg, Sjöfartsmuseet Akvariet)

En blåsig söndag i augusti så tog vår famlij en biltur från Borås till Göteborg för att utforska Sjöfartsmuseet akvariet. Vi kikade in på deras hemsida innan men tycket allihopa att vi fick en ganska dålig bild av hur museet är uppbyggt samt att vi inte fann information om möjliheter till att äta medhavd mat elle om de fanns resturang/cafe i anslutning till museet. Kort fattat så visst vi inte så mycket om vad som väntade. När vi kom in i museet så kändes de mysigt och inte allt för stort. Det var inte så mycket folk och de som var där var barnfamiljer samt pensionärer. Det säger ju endel om bredden på utbudet. Det finns något litet för alla att upptäcka. Vära två mellan killar i som är 7 och 9 år gillade bäst att kika på akvariets invånare samt prova på att lasta bygga och lasta fartyg. Vår minsta famlijemedlem på 2år var inte lika imponerad av museet men de va roligt att kika på fiskarna en stund och lekrummet Knattegatt var nog de delarna som han tyckte va okej. Vi vuxna uppskattade utställningen Amerika-feber samt alla fartygsmodeller. Vi hade nog velat åka hit en sväng utan mindre barn för att kunna kika runt i lugn och ro på de delarna som inte intresserad våra yngre famljemedlemar. Det fanns både cafe och plats (på 3:e våning) där man kunde äta medhavd mat, bra när man kan välja själv. TIll det negativa höde att det bara var "klappning" i akvariet på lördagar något som 7-åringen gärna testat. 9-åringen gilalde akvariet och bläckfiskutställningen bäst. Frö oss vuxna hade det säkert varit intressant att gå en stadsvandring men det var itne väder och det skulle inte våra barn uppskattat.  Det var även lite snålt med en "hej bläckfisk" presentation kl 11 på förmiddagen när det är öppet till kl 17 samt dåliga öppetttider i sommarlabbet. Känns som ett museum där många göteborgare tar en lekstund med barnen, mysigt och lugnt ställe å hänga på när man är föräldraledig. Värt ett besök en regning dag på hösten. Det positiva är ju att man har tillgång till fler museum på samma biljett så vi ska testa fler under hösten. Men just nu är naturhistoriska favoriten. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se