Fantastiskt annorlunda och lite läskig dagsutflykt!
Annons
Reseberättelse:

Fantastiskt annorlunda och lite läskig dagsutflykt!

(Sverige, Bromölla, Tykarpsgrottan)

Förväntansfulla innan

Lyktan i hand

Nöjd tjej efteråt

Tron från filminspelning

Jag, sambon, syster och dottern på 7 år besökte Tykarpsgrottan en tisdag i juli under semestern. 

Vi tittade upp lite bilder och info på hemsidan innan avfärd men hade ganska låga förväntningar inför vårt besök. Väl där möts vi av en full parkering, hoppborgar och ett väldigt mysigt café och souvenirbutik som tog emot oss med öppna armar och förklarade att man går ner med guidade turer på angivna tider. 

Tur för oss att nästa tur gick om bara 5 minuter! 

Då vi var en stor grupp tillkallade guiden ytterligare en kollega och delade upp gruppen för svenska och svensk/engelska. 

Vi fick en kvinnlig guide som redan från start bjöd på skämt och anekdoter men med allvarsamhet när det behövdes. 

Dottern var mer förtjust än mig. Jag kände mig lite rädd och klaustrofobisk at first - men några meter in i grottan släppte det. 

Dottern fick hålla lampan medan vi vandrade runt i underjorden och fascinerades av livet med fladdermöss och kylan som var därnere. Modig som hon var kröp hon också upp genom tunneln som några få vågade. 

Efter guidningen som tog ca 45 minuter kom vi upp i "värmen" (18 grader) igen och var mer än nöjda! Lite historia, lite äventyr och minnen. 

Dottern sprang tillbaka till souvenirbutiken och köpte med sig en liten fladdermus och ett dinosaurieskelett så att hon skulle veta vad för ben att leta efter nästa gång. 

Vi är otroligt nöjda och fick mersmak för julmarknaden som hålls härnere på vintern. Kommer definitivt tillbaka! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se