Plask o lek med 4-barnsfamilj på testuppdrag!
Annons
Reseberättelse:

Plask o lek med 4-barnsfamilj på testuppdrag!

(Sverige, Borlänge, Maserhallen Aqua Nova)

Vi packade bilen en mulen söndag och for till Aqua Nova. Kom dit när de öppnade så parkering fanns det gott om, gratis dessutom! Stora omklädningsrum, dock fungerade endast hälften av duscharna vilket ledde till köer. Här finns ngt för de flesta. Våra barn är 1,3,12 och 14 år gamla. De två minsta hade mkt skoj i piratlandet. Pyttesmå minipooler, fontäner samt en rutschkana, låg vattennivå och riktigt varmt och skönt. Bänkar där föräldrar kan sitta och övervaka sina små, om de inte vill vara med i poolen. Finns även en undervisningspool där man i lugn och ro kan öva på att flyta, dock högre vattennivå här! För de större barnen/vuxna finns det en vågpool där vågorna startar varje halvtimme, detta förvarnas med siren och blinkade ljus vilket är mkt bra då då vågorna blir rejält stora! Ett extra OBS till alla med barn som har mkt spring i benen och kanske "rymmer" från de vuxna! Bubbelpool där man kan sätta sig och vila en stund för efter att ha sprungit uppför rutschkanetornets trappor, sisådär en hundrafyrtioelvatusen ggr, så är man lite trött i benen. ? Men orkar man ta sig upp så väntar där 3 olika kanor. * 3G-Turbon från 10 år: 80m utan hastighetsbegränsning! Riktigt kul! * Black Hole från 10 år: En discofärd med allt från totalt mörker till blinkande discolampor. * Magic Eye: En 2,5m bred kana där du åker med eller utan ring. Ensam eller i grupp. Favoriten hos oss eftersom flera kunde åka samtidigt och även 3-åringen kunde åka sittandes i knä. Många skratt och plask! ? Alla bassänger höll bra temperatur men om man ändå behövde kyla ned sig så var det Bara att simma rakt ut till utomhuspoolen! En av poolerna hade även en klättervägg ovanför sig vilken naturligtvis ledde till tävling, vem som kom längst innan man trillade i vattnet! En annan favorit, hos 12 och 14-åringen var vildforsen. I denna flyter du fram mellan små vattenfall och pooler, slingrandes mellan palmerna. Sänder uttryck ett OBS här med att verkligen läsa säkerhetsföreskrifterna. Är man inte simkunnig så ska man inte testa denna utan ngn vuxen för på vissa ställen är strömmen stark och vid vattenfallen så är det lätt att hamna under ytan! Vill man hellre motionssimma så får man ut till andra avdelningen där det även finns hopptorn. Här finns även en cafeteria som serverar allt från smörgås och sallad till hamburgare och dagens. Barnmeny med bl.a pannkaka och köttfärssås. Samt glass, kaffe och annat gott. Hyfsade priser och god mat! Var det ngt vi saknade då? Ja, de äldsta barnen hade gärna sett en rutschkana där man kunde tävla mot varandra, dvs två kanor bredvid varandra. Vår 3-åring hade gärna sett en mellankana. Nu var glappet mellan lilla pluttkanan,i piratlandet, och Magic Eye lite stort. Hade varit toppen med en till kana för barn mellan bebis och skolåldern. Men överlag är det ett mkt trevligt och mysigt äventyrsbad där tiden försvinner! Hit åker vi gärna igen!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se