Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Dalenium!

(Sverige, Skövde, Science Center)

testa på spegelns effekt

testa på att va med i ett spel

ballongshow

Våran familj bestående av mamma pappa och våra 4 barn på 10,7,4 och 1 år fick nöjet att vara testfamilj på Dalenium science center i Skövde.

Så i tisdags var det dags för vårat besök. När vi kom dit mötes vi av trevlig personal som talade om hur de hela funkade och att de bara va att fråga om vi undrade eller behövde hjälp med något.

Både vi och barnen gick direkt in och undersökte allt de roliga som fanns att upptäcka.De fanns mängder av olika grejer att testa, du kan testa på vad du väger på de olika planeterna,klättra över laserstrålar,vara huvudfiguren i ett tvspel lära dig mer om hur ljud och ljus fungerar och mycket mycket mer. Det fanns även ett rum där du kan bygga med både klossar och annat,sedan finns de också ett rum med massor av vatten där du kan testa på både de enna och de andra.Under varje grej var de en bra beskrivning om hur man skulle göra.

Kl 1300 var de dags för show dom har olika teman på sina shower och just nu var de en ballongshow med både smällar eld och laser. En bra show som publiken fick va en del av.

Efter detta tog vi en fika, utbudet va inte jättestort av just mat endast nåt enkelt så som panpizza, däremot fanns de plats så man kunde ta med sig egen mat att äta

.Kl 13.45 öppnade dom verkstaden där de fanns en mängd olika pyssel man kunde göra, de va kul att få ta med sig nåt man gjort härifrån,så här tillbringade vi en stund.

Sedan experimenterade vi och upptäckte ända tills de va dags å gå hem. Då avslutade vi dagen med att besöka den lilla affären och köpa med oss lite minnen härifrån.

Vi är suppernöjda med vårat besök här och vi kommer garanterat åka dit igen här finns nåt för alla och man får även med sig en hel del nya kunskaper härifrån.vi tycker att den bästa åldern är från fyra år och uppåt för även om de finns saker som våran ettåring kunde pyssla med så är de ändå kul att kunna ge varje grej lite tid och ibland måste man även tänka till lite extra.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se