Julita gård med Pettsson och Findus - lek för barn och andrum för vuxna
Annons
Reseberättelse:

Julita gård med Pettsson och Findus - lek för barn och andrum för vuxna

(Sverige, Katrineholm, Julita gård)

Julita gård

Det var lätt att hitta till Julita gård, som ligger i närheten av Katrineholm. Vi kom med bil; jag, maken och våra två barn (2010, 2013). Hade målet inställt på Pettson & Findus-området huvudsakligen.

Var med på starten (10.30) av Pettson & Findus-deltagandet, där just de två kom ut från sina byggnader och fångade upp barnen i olika; lugna (!), långsamma aktiviteter. Öppen scen på ett lastbilsflak, Viskleken i en ring, dragkamp. I början kröp det i skinnet på oss: var detta allt? Så landade vi i det sköna tempot som barnen älskade. Det grävdes upp potatisar i landet där Findus planterat en köttbulle, medan pratade Pettson om ordet kompost och annat som är bra att veta. När Muckeljakten så inleddes senare, förklarades det lugn (Pettsons tempo) och förståeligt om odling, djur, växter och barnen lyssnade storögt.

Avslutningen med fotografering var mysig; våra barn ville inte vara med på bild utan tyckte det räckte att ha varit så nära dem ”hela dagen”.

Vi gick även in i ett vackert växthus och utställningshus (se bild) där toaletter, utställning om natur och en trädgårdsshop med liten glassbox (GB Glace) fanns. Vacker miljö, lugnt och rofyllt.

Med äggallergi i familjen är vi vana att ha med fika ”för säkerhets skull” och hade läst på nätet att caféet numer har tunt utbud och höga priser. Tur var väl det, för väl på plats gick jag in på caféet, beundrade deras vackra smörgåsar och frågade om ost/skink-smörgåsen var äggfri (vi vart inte helt mätta på vårt medhavda). Det var den inte utan det var majonnäs (!) på alla mackor. Det går säkert att fråga om specialgjord men det gjorde jag inte denna gång. Priserna var just så höga som det skrivits om; 45 kr för ost-/skinkmacka, 145 (har jag skrivit rätt) för räkmacka o.s.v. Såg annars fräscht och gott ut.

Passar barn mellan 4 och 8 år skulle jag uppskatta det till. Gärna med Pettson & Findus-bokerfarenhet.

Tips! Köpte med alkoholfri cider gjord på Julita-äpplen från entréshopen. Ljuvligt god!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se