Annons
Reseberättelse:

Lördagsnöje på Ystad djurpark

(Sverige, Ystad, Djurpark)

Stora poolen

Ståtliga kameler

MammaZebra med sin bebis

En blåsig men solig lördag valde vi, en 5barnsfamilj (3,5- 10 år) att åka till Ystad djurpark som testfamilj. Det var bra skyltat så det var inte svårt att hitta dit. Vi möttes av en mycket trevlig herre i entren som hälsade oss välkomna.  Vi tog vår välgjorda karta och tog oss igenom djurparken med både glädje och spänning. Vi blev glatt överraskade av de "fria" djuren som fick vandra på stora och öppna ytor. Små apor som satt i träden eller på hustak vid lekplatsen var en upplevelse. Barnen älskade närkontakten med getterna och framförallt en nyfödd som sökte närhet och naffsade i våra fingrar.

Även om flertal inhängnen var stora så fick man ändå möjlighet att se alla djur då man många gånger kunde gå runt om stängslet och se från andra håll. Vi uppskattade att man kunde gå in i exempelvis stallet SVEA och se hur smådjuren bodde, men även grisar, kor och getter. Där kunde även barnen hoppa i hö från olika höjder vilket var mycket populärt.

Vi passade på att ta ett eller två dopp i de två poolerna som finns i badlandet. Vattnet var friskt och svalkande, nackdel att det inte var uppvärmt vilket vi läst att det skulle vara men det gick bra ändå, och det var faktiskt skönt att det var så pass lite folk i området denna dag, säkerligen på grund av blåsten. Våra mindre barn tyckte bäst om den lilla poolen som innehåller en orm som sprutar vatten samt en lagom stor rutschkana.

Våra äldre barn tyckte om den stora poolen med en stor tekopp i mitten. Det var väldigt djupt just vid koppen och svår att ta sig upp även som vuxen då trappstegen var högt upp men med lite hivande så gick det. Det fanns även en rutschkana för den som vågar ge sig an. Härlig grönskande omgivning.

Ponnyridning hann vi med vilket var höjdpunkten för vissa barn. Fina och rara ponnysar för 25:- rundan. Lekplatserna var också en hit. Det är verkligen ett ställe anpassat för barn i olika åldrar. Gott om sittplatser om man inte vill slå sig ner i gräset. Jätte fint café om man vill äta något gott under dagen, med 2 ståtliga papegojor utanför. Underbar miljö.

Vi är mer än nöjda med dagen och kommer absolut att åka hit fler gånger. Dels på grund av att det fanns så mycket för barnen men också det stora utbudet på djur och badlandet.

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se