Navet i Borås
Annons
Reseberättelse:

Navet i Borås

(Sverige, Borås, Science center)

Vi hade turen att bli test familj till Navet i Borås. Mamma, två döttrar på 10 och 14 år och mormor 75 år. Den enda regel som fanns på Navet var " inga händer i fickorna" Sagt och gjort vi gjorde som dem sa och började utforska.

Första delen består av miljön i fokus. Här får vi köra buss, vad får vi slänga i toaletten vs soporna, hur mycket energi går åt att lysa upp rummet. Belysning på konsumtion av kläder är ett viktigt ämne som de tar upp i en del av lokalen fångar mina döttrars intresse. Här kan vi testa kläder och ta bilder som kommer upp på en skärm är kul.

Vatten och kraft är en annan avdelning på Navet. Här testade vi vattenhjul och hur vatten kan vandra. Här var vi alla engagerade och hjälptes åt. Utställningen om Istiden där det var fantastiska och väldigt trovärdiga djur och människor. Mammut i verklig storlek och som rör sig och gör ljud ifrån sig kan få vem som helst att vända i dörren. Snöleopard och jättehyena gjorde 10 åringen helt till sig. Att vandra runt i denna tid med dessa människor och djur från istiden var verkligen en hit!

En trappa upp fortsatte temat på tekniska uppfinningar. Programmering är då på kul. VR glasögon är riktigt bra. Men riktigt läskigt också. Meccano kommer jag ihåg från när jag var barn och vi fick prova redan byggda skapelser och prova att bygga egna.

Mina tjejer gillade pysselverkstaden. Annorlunda pyssel som inte görs ofta kanske på fritids. Vika blad i böcker och göra eget rep.

Det är svårt att berätta om allt som finns på Navet utan vi rekommenderar verkligen er att åka dit. Mormor 75 år hade lika roligt som 10 åringen och jag tror att det beror på att vi får prova, testa och fundera eller få svaret direkt. En personal som är hjälpsam och tillmötesgående. Borås levererar!!!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se