Annons
Reseberättelse:

Höghöjdsäventyr för hela familjen - Treewalker

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Detta kommer inte att gå, jag kommer inte klara av en enda bana tänkte jag först när vi fick möjligheten att prova på att klättra högt upp bland träden. De andra i familjen tyckte det skulle bli spännande.

Men så fel jag hade – hur roligt som helst trots min höjdrädsla. Å ja, jag klarade mer än jag visste och det tack vare de olika svårighetsgrader och höjder som fanns att klättra i, i sin egen takt.

 

Området där Tree Walker ligger är väldigt vackert i en lummig skog. Personalen är mycket trevliga och hjälpsamma. Man får först gå en instruktionsrunda och lära sig hur allt man har på sig fungerar och vad det används till.

Säkerheten är väldigt hög och de är tydliga med allt och innan man får börja klättra på de olika banorna ska man ta sig igenom en övningsbana strax ovanför marken och bli godkänd för att få gå vidare.   

 

Ett äventyr för hela familjen (även för den höjdrädde) där man utför olika utmaningar som att åka linbanor (zipline), ta sig fram på stockar, vippbrädor, hängnät och fritt fall m.m.  


Banorna finns med olika svårighetsgrader och höjder upp till 9-11 meter.

Gul  1&2 låg höjd och lite kortare klättring mellan varje träd, Grön 1&2 svårare utmaningar och högre höjd, Blå 1&2 där höjden är upp på 7-9 meter och kräver mer mod och balans, men även styrka för bana 2 och sist finns även Röd på 9-11 meter upp. 

 

Gul…

Grön… bana två avslutas med fritt fall på 4 meter. Nu visade det sig att min gräns för höjder kom…
De andra två i familjen klättrade lugnt och metodiskt enkelt igenom grön bana och fortsatte snabbt till den blåa.
Blå…. Bana avslutas med 85 meter lång zipline högt uppe bland träden från säkert 8 meter, högt var det i alla fall när jag filmade grabben.
Blå bana 2 och Röd får bli utmaning till en annan gång då grabben inte hade längden inne, krävs att man är 150 cm.     

Finns lite enklare fika att köpa för mycket bra pris men det finns även möjlighet att ta med sig egen mat och grillplats finns.

Det enda som var på minussidan var priserna för att få klättra. Förstår att det krävs mycket underhåll för att hålla uppe den höga säkerheten, men ändå.  

Rekommenderas, kommer åka dit fler gånger för att göra nya utmaningar J

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.


© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se