Åk till Clip n Climb !
Annons
Reseberättelse:

Åk till Clip n Climb !

(Sverige, Löddeköpinge, Clip n Climb)

Kusinkamp i face to face

hopp i leap of faith

På väg upp i trappan

Åk till Clip n climb !

Nu har vi varit på Clip n Climb i Löddeköpinge och jag måste säga till alla som har klätterglada barn, åk dit!

Det är förstås inte bara barn som har kul där, det passar alla åldrar då man själv väljer hur svårt man vill göra det för sig. Varje bana har svårighetsgrader så ett tips är att läsa på skylten innan man börjar klättra.Man måste dock vara minst 4 år för att klättra.

När jag skriver vi så menar jag mig själv, min man, våra två barn 12 och 7 år gamla samt deras kusin, också 12 år gammal.

Vi kom dit 11,30 en lördag och parkerade på gratisparkeringen utanför sportcenter syd. I väntan på att säkerhetsgenomgången skulle börja kl  12,00 spelade vi lite boule. När det var dags fick vi som skulle klättra följa med till ett litet rum där man i lugn och ro berättade hur arenan fungerar och vilka säkerhetsregler som gäller där inne. Alla hjälptes också på med sin sele.

Väl nere vid banorna fick man börja med att klättra upp bara en liten bit och sedan skjuta ifrån och låta sig hissas ner, detta för att vänja sig vid känslan. Sedan var det bara att välja bana och klättra så mycket man orkade. Instruktörerna fanns där hela tiden och skötte av och i knäppningen av selarna, det fick man inte göra själv. Hissanordningen var automatisk och sänkte ner alla lugnt och fint oavsett tyngd. Några nämnvärda köer blir det inte då det alltid är ett begränsat antal inne på arenan.

 12-åringarna var tuffa och testade alla banor utan att tveka.  Titta gärna på bilderna så får du se lite hur det ser ut inne på arenan.  På banan ”face to face” klättrar man på en genomskinlig bana så man ser varandra. Hampus och Matildas ”kusinkamp”  slutade med att Matilda vann med knapp marginal. Hilda 7 år trivdes nog bäst i trappan ”stairway to heaven” och att bli nedhissad tyckte hon också var jättekul! Även hon var modig och klättrade högt på slutet. Matilda gillade ”Speedclimb” där man klättrar på tid och alltså kan tävla både mot andra och sig själv. Hampus tror jag tyckte allra bäst om ”leap of faith” där han fick klättra högt upp, gå ut på en liten avsats och sedan slänga sig rätt ut i luften för att fånga en boxningssäck. Han var lite skakig när han kom ner men inte värre än att han skulle upp igen och göra om det. Värst enligt Matilda var rutschkanan ”vertical dropslide” där de blev upphissade ända upp till taket om de ville och där hängde de fritt tills de släppte taget och åkte ner med en väldig fart! Andra änden på rutschkanan gick dock uppåt och slutade med en rejäl kudde och det fick effektivt och mjukt stopp på färden. De två sistnämnda attraktionerna måste man lösa biljett för. I rutschkanan får man två åk per biljett och det är bra för man vågar mer andra gången. Overall och hjälm är alltid på när man åker ”Vertical dropslide”.  Även i ”leap of faith” är det hjälm på och instruktören ordnar med en sele som gör att man har linan bak istället för fram.  Det var väldigt noga med säkerhetsmarginalerna. En nedlagd matta framför en bana betydde att någon klättrade och det i sin tur att man kan få någon i huvudet om man skulle gå där så mattorna fick man inte gå på.  

Första intrycket vi fick när vi kom var att det var litet men det ändrade sig när man väl var inne på arenan. Fler banor hade man inte hunnit med på en timme. En timme som förövrigt kändes som en halvtimme, så kul tyckte alla att det var!  Även för mig som bara var hejarklack och fotograf. Barnen vill åka dit snart igen vilket väl är det bästa betyg ett ställe kan få!

Vi var ombytta och klara när vi kom dit och hade inte tänkt på att man kanske skulle vilja duscha efteråt vilket var ett misstag. Det är inte bara roligt utan även svettigt att klättra och ha nervpirrande upplevelser en timma! Det finns omklädningsrum och skåp att låsa in sina saker i så jag rekommenderar att ni byter om där.

De anordnar också barnkalas, möhippor, företagsevent och så vidare. Där finns även paddeltennis, pingisbord, biljard och cafe.  Tänk bara på att boka det ni vill göra i förväg. Man får utförlig och bra information om allt när man bokar.

Jag rekommenderar verkligen en tur till Clip n Climb, det var superkul, tryggt och säkert, fräscht och fint och personalen är både trevlig och noggrann.

Efteråt kan ni göra som vi gjorde, runda av med glass och bowling i den nya hallen intill.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se