Annons
Reseberättelse:

Barnens gård

(Sverige, Karlskrona, Mysig dag på Barnens gård)

hölasset och vy från 5-kampen

Äppelmust

En tur på mjölkbilen!

En härlig sommardag anlände vår familj bestående av en mamma, en pappa och två barn på 1,5- respektive 4 år till Karlskrona och Barnens gård. Vid entrén införskaffades varsin all inclusivebiljett till familjen vilket kryddade dagen lite extra! I All inclusivebiljetten ingick en ponnyridningsbiljett, en valfri glass, en valfri måltid och gratis saft eller kaffe hela dagen. Det mest positiva med detta var att det fick väljas vad som helst från menyn oberoende pris. Detta var värt pengarna. Det blev många kaffekoppar och saftglas denna dag (och den största glassen)!

Barnen uppskattade djuren och elbilarna

Bland djurhagar och i den lantliga gårdsmiljön fanns små minigrisar, höns, getter och kaniner som vår yngsta dotter uppskattade att hälsa på. Barnen fick vara med och mata djuren, mysigt! Vår 4-åring körde gärna och länge de olika elbilarna och traktorerna i lantlig skrud, även pappa tog sig en tur.

Hölasset

Efter vi avnjutit en god lunch bestående av köttbullar, gräddsås och barnens gårds egen äppelmust tog sig familjen en tur i hölasset. Doften av hö och ljudet av traktorn. En upplevelse att sitta i en bädd av hö! Barnen tyckte om bonnasvängen!

Ponnyridning

Vår hästtjej gillade att det erbjöds ponnyridning på gården. Turen var något kort men det är förståeligt. Det fanns 2 ponnys just då och tjejen valde den lilla shetlandsponnyn Rambo.

Badlandet

Badlandet var roligt. Dock kunde vattnet vara något varmare, då det var ganska kallt. Badbesöket blev därför väldigt kort och enbart för den stora tjejen. De stora badringarna i forsen var roliga för både mamma och barn. Mamman blev lite yr efter ett besök i omklädningsrummet som var i stil med lustiga huset.

Pyssel/snickerboa

Vår pysseltjej tog sig ett besök i ritrummet och snickerboa. Där fanns ont om material att bygga med. Det skulle behövt fyllas på så fler pysselsugna besökare kunde bygga sig ett alster. Sandmålningen var stängd hela dagen.

Lekställen

Labyrinten var spännande och hoppborgen fick sig flera besök under dagen. Familjen testade de olika grenarna vid 5-kampen utan att tävla. Barnen tyckte det var spännande att prova att spika i en spik i stubben! Det fanns roliga klätterställningar och en gratis grävtur genomfördes i minigrävmaskinen.

Slutsats:

Dagen blev lyckad och vi åkte nöjda från barnens gård med två tjejer som somnade i bilen på vägen hem. Är vi i krokarna igen (50 mil hemifrån) kan vi definitivt tänka oss att besöka barnens gård ytterligare en gång. 

Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
100 kr rabatt/bokning av minst 3 personer på 2,5 h klättring
Fri entré för 2 barn per betalande vuxen på Söderhällgården
Gratis Fun Slush till barnen!
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Idre Fjäll
Dalarna
Djurs Sommerland
Danmark
Tivoli i Köpenhamn
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se