Annons
Reseberättelse:

Ystad Djurpark

(Sverige, Ystad, Ystad Djurpark)

En halvmolning lördag i Augusti tog vi bilen till Ystad Djurpark. Lätt och hitta parkering. Docj var entren lite skymd. Vi gick in och började beta av parken. Först lite mys med getterna, lite minus att där ej var handsprit el vask att tvätta händer efter att kelat med djuren. 

Sen gick vi vidare till lemurerna, kängrur och vidare mot stora hagen med massa olika exotiska djur. Zebror, struts och sndra djur. Stort plus till de stora fälten djuren har. Mindre bra om solen steker är ingen skugga för djuren. 

Vi vandra vidare mot aporna där vi grillade korv och pausa. Bra med grillplatser ute i parken. 

Sen gick vi vidare mot fältet med getter och alpackor. Dock kunde man ej gå runt så vi fick ta samma väg tillbaks upp bland aporna och kamelerna in mot lekplatsen.

När vi kom tillbaka bestämde vi oss för att bada i vad vi trodde var "fina" pooler sim foto säger i brochyren. Skulle vara uppvärmda pooler men oj vad vi blev lurade. Barnen tog 2 snabba dopp sen ville dom upp och hemåt. 

Vi gick mot cafeet för att fika, dålig service, mkt var slut, och skitiga bord. Inget kul alls. 

Vi föräldrar var mindre nöjda då vi avverka parken på ca 2,5 h.

Barnen gillade att det var annorlunda djur och bra hägn till djuren då dom hade mycket plats att beta på. Blev inte lika mycket djurparks känsla där dom är instängda. 

Vi kände att vi skulle inte lägga pengar på detta igen. Nu har vi gjort detta. 

Av: ()

Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se