Camp Adventure - Ett underbart hissnande besök i naturen -Danmarks största klätterpark
Annons
Reseberättelse:

Camp Adventure - Ett underbart hissnande besök i naturen -Danmarks största klätterpark

(Danmark, Haslev , Camp Adventure)

Säkerhetsgenomgång

Höga höjder

Genomgång av klättersele på gårdsplanen

Camp Adventure - Ett underbart hissnande besök i naturen -Danmarks största klätterpark.

Ett fantastiskt ställe. Välordnat och roligt!  största. Hela sju trädtoppsbanor på upp till 25 meters höjd och totalt nästan 5 km. Svårslagen upplevelse för små och stora äventyrare som gillar att klättra och se utsikten från trädtopparna. Långa härliga linbanor och klättermoment under säkra former i väldigt vacker och välordnad miljö mitt i skogen. Tryggt men väldigt spännande!

Vi besökte Camp Adventure i juli 2017. Vädret var lite molnigt och lite regn kom under de nära sju timmar vi var där. Här kan man räkna med att spendera många timmar om man ska hinna allt! Det var lätt att hitta hit och vill man förbereda sig finns en väldigt bra hemsida att kika på i förväg. Tid måste bokas i förväg. Vi bokade via mejl utan bekymmer. Men det är bra att ha gott om tid i anspråk.

Camp Adventure ligger i natursköna omgivningar och utgår ifrån en stor gammal gård med damm, bänkar, café, grillplats och en stor lada med klätterväggar.

När vi kom dit blev vi väl mottagna av hjälpsamma välkomnande instruktörer. Samling på gården i grupp med noggrann genomgång av sele och hjälm.

Här kan det vara bra att köpa till handskar för händerna blir utsatta när man håller i vajrarna.

I grupp går man sedan vidare till övningsområdet där det blir ytterligare säkerhetsgenomgångar och man måste prova på under överinseende av instruktör. De är väldigt hjälpsamma och det var inga språkliga problem alls. Här kan man köra olika testbanor så man känner sig säker på hur allt fungerar.

Åldersmässigt bör man nog vara minst 8 år eftersom det är viktigt att förstå säkerhetsgenomgång och tillvägagångssätt med klick-systemet. Instruktörer finns hela tiden till hands men det tar en stund att lära sig om säkerhet och hur man fäster klätterhakar så det är många moment att memorera. Tvåstegshakar med magnetfäste i stålvajrarna så fast man sen befinner sig på väldigt hög höjd går säkerheten först och det känns väldigt tryggt.

De första banorna är nybörjarbanor med lite småroliga hinder att ta sig förbi. Därefter varierar utformningen och svårighetsgraden.

De tio höghöjdsbanorna är färgkoordinerade utifrån olika svårighetsgrad. Det finns en stor skylt mitt i samlingsområdet där de flesta banor har sin startpunkt som beskriver hur många linbanor banan innehåller och anger lämplig längd samt beskriver svårighetsgraden.

Banorna är varierade och består inte bara av klättring och linbanefärder utan också av olika rörliga delar, nät, gungande kälkavsatser, gunga och så vidare.

Det man måste klura ut är hur man glida i vajer och lära sig hur man tar sig tillbaka genom att hala sig med händerna. Här hade vår minste på åtta år lite problem i sluttampen på en av linbanorna då han inte är så tung och inte åkte riktigt hela vägen tillbaka, men med kraft i armarna och ivrigt påhejad kom han till avsatsen genom att just hala sig med armarna. Men man måste vara lite modig. Dock vågade samtliga sig på även de svåraste banorna.

Hela familjen var mycket nöjd och det bjöds på en riktig höjdarupplevelse på alla sätt. Ett härligt minne för livet och stor längtan tillbaka nu i efterhand. Räkna med många timmars underbart pirr i magen och frisk luft. Tänk på att följa de längdangivelser för barn som finns. Kom ihåg handskarna. Och inte minst fikakorgen för man blir väldigt fika sugen mellan de hissnande färderna uppe i det blå. Bra att tänka på är praktiska kläder som inte fastnar. Långärmat och långbyxor och bra skor.

Mamman i familjen fick delta ifrån marknivå men även därifrån är det en fantastisk naturupplevelse att betrakta när familjen far runt bland trädtopparna. Det ser härligt ut i grönskande omgivning bland vajande trädtoppar i lövskog. Man kunde röra sig runt hela skogsområdet via gångar med barkbeklädnad.

Vi kommer definitivt att åka tillbaka och efter att ha besökt detta väl genomtänkta vackra roliga utmanande äventyr är det bara att konstatera att det är en svårslagen upplevelse. Vi har inte hittat något jämförbart i linbane- och trädklättringsväg. Så vårt råd är att åka hit! På Camp Adventure får du med dig även tonåringar på en utmanande och härlig äventyrsdag i det fria och något att prata om länge efteråt! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se