Danmarks Borgcenter
Annons
Reseberättelse:

Danmarks Borgcenter

(Danmark, Vordingborg, Historiskt center)

I hjärtat av Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter som vi besökte i sommras.

När vi kom dit var det lite svårt att hitta vart vi skulle ta ut biljetterna och vad som ingick i dom. Men efter lite letande så hittade vi biljettkassan i butiken vilket var lite otippat men smart. Sedan gick vi för att få låna plattor och hörlurar så vi kunde få en historisk upplevelse tyvärr fanns det inte Svenska utan Danska, Engelska och Tyska vilket gjorde att barnen inte tyckte det var så roligt ibörjan. Först gick vi till det fina vikingamuseet via platan först en guidad tur i museet där vi fick veta om borgens tidigaste historia och se saker som dom hittat under olika utgrävningar. Man fick även hela borgens historia i platan kunde man även rikta den mot ruinen så fiick man se hur ruinen sett ut när den var i bruk dock bara som grå konturer vilket vi tyckte dom kunde gjort bättre genom att lägga in färger och människor. Barnen som är mellan 6-12 år tyckte spökjakten var roligast, då använder man plattan så som i pockimon go, men dom tyckte att några var svåra att fånga. Vi hade en mycket trevlig dag med massor av historia vilket passade våran familj väldigt bra trots att vi hade lite dåligt väder. Området var dessutom väldigt vackert så många gick på promenad i området. Klart värt ett besök för dom historie intresserade familjerna. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se