En kreativ dag på Kreativum i Karlshamn
Annons
Reseberättelse:

En kreativ dag på Kreativum i Karlshamn

(Sverige, Karlshamn, Kreativum - Science Center för nyfikna!)

Åh vilken härlig dag vi fick! Inte nog med att vi fått äran att vara testfamilj, vi valde att åka dit på yngsta sonens födelsedag - ett perfekt ställe för en 10-åring!

Jag och mina två söner (10 och 12 år gamla) hade en underbara dag! Kreativum bjuder på hjärngympa för både stora och små och passar mina barn perfekt. Vi har varit där någon gång tidigare och det är ett ställe som man gärna åker till nån gång om året faktiskt. Passar bra för alla barn - upp till tonåren känns lagom.

Det finns massor av experiment att prova på, massor att lära sig i underlig fakta, mycket att prova på och mycket att lära och förstå. Hur gör man för att slappna av bäst? Hur fungerar ögat? Hur gör man eget papper? Vilkens båt är snabbast? Vem är starkast och mycket, mycket mera. Just idag så hölls även ett föredrag om eld - och hur spännande är inte det?! De flesta av experimenten är inomhus men det finns även mycket att prova på även utanför i vattenparken. 

Vi började med inomhusaktiviteterna och gick ut lagom för att en fikapaus. Medhavd fika i solen gjorde bra för energin - nu var vi laddade för lite vattenlek, slänggungor, flygplan och vattenfall. Efter ytterligare ett varv till bland favoriterna där inne så avslutade vi dagen med ett besök i cafeterian. Spagetti och köttfärssås stod på menyn.

Med oss hem har vi egengjorda pappersark, lite pyssel från shopen och ett trevligt minne! Tack för en bra dag!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se