En dag på Balthazar Science Center
Annons
Reseberättelse:

En dag på Balthazar Science Center

(Sverige, Skövde, Balthazar science center)

Anton försöker att få vattnet att rinna rätt väg.

Emelies favorit - spåbubbelgardinen.

Ett besök i rymden.

Vi bor ungefär två timmar från Skövde vilket är en ganska lagom sträcka. Vi åkte hemifrån omkring klockan 8.00 och stannade till på McDonalds och åt frukost för att slippa den stressen hemma.

Väl framme i Skövde tog det en stund innan vi hittade in till Balthazar Science Center. Eftersom det grävdes på utsidan fanns det ingen självklar parkering men vi ställde oss vid skolan som är precis i närheten eftersom det ändå var lördag. När vi kom in och frågade personalen om det var okej att stå där ryckte de bara på axlarna och sa att det fanns parkering vid järnvägsstationen också. Vi valde att ha kvar bilden där den var och det gick som tur var bra. Hade kanske önskat att personalen kunde ha svarat lite bättre på frågan.

Det första man kommer till är en hörna med vattenbaserade experiment och saker och det är väl inte konstigt att barnen fastnade där på en gång. Anton, 7 år, försökte få vattnet att rinna rätt längs en bana och Emelie, 4 år, tyckte att det var oerhört roligt med såpbubblorna. Roligast var det att försöka blåsa såpbubblor ”från såpbubbelgardinen”, se bild.

Barnen var först lite skeptiska när de kom till rymdrummet men när de såg att de kunde vara med på tv i egna astronautdräkter tyckte de att det var väldigt roligt.

Vi tittade också på en liten uppvisning där en i personalen berättade om olika planeter vilket både barn och vuxna tyckte var intressant. Anton blev däremot lite rädd när svavelsyran togs fram eftersom frigoliten löstes upp i den. Han var orolig och frågade om det finns sådan syra på riktigt på jorden långt efteråt.

Emelie ville inte vara i det stora rummet som handlade om kroppen för hon tyckte att det lät för mycket och för högt och Anton var inte heller så intresserad just då.

Det finns ett pysselrum där man själv kan skapa saker och det var förstås väldigt populärt hos mina barn. De målade och skapade en lång stund. Det sista de gjorde var varsin båt som de sedan kunde ta med ut till en vattentank för att se om de flöt som de skulle, vilket de gjorde.

Utöver det som beskrivs ovan fanns det såklart en hel del andra roligheter och saker att prova som var roliga för både barn och vuxna.

När vi var klara på insidan gick vi ut. Där fanns det elbilar och de åkte runt, runt, runt en lång stund vilket var hur kul som helst. Vi hade tur att det inte var så mycket folk där dagen vi var där i augusti så att de har möjlighet att leka ”färdigt”. Kan tänka mig att det finns många som vill åka i bilarna en dag när det är mer folk där.

Allt som allt är vi nöjda med dagen och Balthazar Science Center. Förutom den första missen med parkeringen var personalen otroligt vänlig och hjälpsam. De kom och hjälpte till om barnen inte riktigt förstod experimenten och berättade hur saker och ting fungerade. Det var lagom stort för våra barn och det fanns saker som passade båda. Jag skulle absolut rekommendera det för andra med barn i samma ålder som våra, 3-7, om det inte är alltför långt att åka eftersom det inte tar mer än kanske 2-3 timmar att gå igenom det mesta, självklart beroende på intressen men så var det för oss.


Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se