Annons
Reseberättelse:

Treewalker

(Sverige, Löddeköpinge, Treewalker)

Utrustning är skoj

Spindelapa

Balansgång på hög höjd

Vi besökte Treewalker en härlig dag i juni. Vädret var perfekt med växlande molnighet. Det är svettigt att klättra! Vi var tre vuxna och två barn, 12 och 14 år gamla. Tänk på att barn under 13 år måste klättra tillsammans med en vuxen.

Treewalker är en hinderbana mellan träden och det finns banor på olika höjder och med olika svårighetsgrad. Klätterselar, hjälmar och handskar lånar man på plats. Det börjar med en genomgång av hur man använder säkerhetsutrustningen och hur man tar sig fram genom banorna. Man testar på en övningsbana på låg höjd och sedan är det full fart ut i banorna.

Den första nivån är gul och den är på 1,5 – 2,5 meters höjd. Den höjden var inget problem för oss och vi kunde fokusera helt på att ta oss igenom hindren.

De gröna banorna ligger på mellan 3 – 5 meters höjd. Dottern med höjdskräck fixade inte den gröna höjden utan höll sig på de gula banorna. Hon utmanade sig dock genom att klättra upp till första plattformen för att känna på höjden. Mamman som inte heller är överförtjust i höjder tog sig igenom grön bana 1 på ren vilja. Vad gör man inte för att peppa sina barn…

De blåa banorna ligger på 4 – 7 meters höjd. Sonen som tack och lov är över 13 och därmed får klättra själv for igenom dem som en spindelapa. Han har inga tendenser till höjdskräck och ville verkligen testa allt! Den vuxne sonen tog sig också igenom de blåa banorna om än något försiktigare. Pappan var uppe och kände på höjden men tyckte det räckte med det.

Den högsta banan är röd och den ligger på 6 – 11 meters höjd. Den vilda 14-åringen testade den men den är rent styrkemässigt och tekniskt krävande så han fick ge upp denna gång, till hans stora förtret. Det blir fler gånger så han får ta den nästa gång!

Det finns förutom dessa banor ett ”klätterträd” med en plattform 12 meter upp. Man klättrar så långt man vill och orkar och kan sedan antingen klättra ner eller bara släppa taget och firas ner.

På området finns en kiosk och fikabord under tak där man kan äta medhavd matsäck.

Personalen är jättetrevlig och hjälpsam och bistår gärna med tekniktips när man klättrar. Vi rekommenderar absolut ett besök på Treewalker!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se