Fårup sommarland
Annons
Reseberättelse:

Fårup sommarland

(Danmark, Fårup, Fårup sommerland)

Vttenland

Vi fick äran att bli testfamilj för barnsemester och Fårup sommerland. Vi är en storfamilj med 2 vuxna och sex barn i olika åldrar, En tjej på 17, en kille på 15, en tjej på 10 och tre killar på 7, 6 och 1.

Efter en bilresa på 2 timmar från Grenå upp till Fårup var vi strax efter öppning äntligen framme. Kön in till parken börjar redan i bilen då parkeringen är nästan inne på området. Smidigt att ha bilen i närheten. Vi märkte snabbt att det var lågsäsong i Danmark då det var lugnt med bilar och vi fick parkering väldigt nära och bra vid ingången. 

Vi lämnade både matsäcken och badkläderna i bilen och gick in i parken. Allra först ville barnen åka karuseller och vi hamnade vid berg-och-dalbanan Lynet. Den var otroligt populär hos både min man och de stora barnen.  De åkte också virvelvinden strax brevid. Inga köer och väldigt lufttigt i parken. Vi uppskattade lummigheten i parken och att det nästan alltid fanns skugga nära.

Vi gick vidare och kom till en liten tivolidel för de minsta barnen. Även har var det lugnt och inga köer så barnen kunde bara gå från karusell till karusell utan att köa. 

Træstammernevar en variant av flumride på Liseberg och den blev otroligt populär. Man blev även otroligt blöt:) Vi åkte den flertal gånger och barnen blev automatiskt erbjudna extra åk. Fårup rafting var en variant av liseberg Kålorado och även den blev en hit:) De här två karusellerna åktes flertalgånger av oss alla:)

Karusellmässigt är Fårup helt klart i närheten av Liseberg. Kanske till och med bättre. Att det var lugnt med folk gjorde det hela bara ännu bättre. Den längsta kön hade Flagermusen på 20 min, den var dock en besvikelse och man gick därifrån med nackont efter de ryckiga svängarna. 

Vi gick vidare och hamnade i ett område med kanoter, trambåtar, studsmattor, hästriding och skjutbaneskytte. Lite folkparkskänsla och otroligt mysigt. Overallt i parken var det grönt och lummigt. Välskött och rent.

Vi hade med oss korv att grilla vid det stora fina weber grillområdet. Toppen! Massor av grillar och otroligt mycket bord och sittplatser. Alla grillar var utrustade med tänger och papper och vatten fanns nära varje grillhus. Rekomenderas! 

Efter lunchen blev det mer karusellåkning innan vi bytte kylväskan mot badkläder i bilen och begav oss till vattenlandet. På vägen dit åkte de största barnen Orkanen som låg precis vid vattenlandet. Den blev en hit och de åkte den även en gång efter badet.

För att komma in i vattenlandet fick man gå igenom en grind och sen in  i de olika omklädningsrummen. Barnvagnar blev visade genom cafet. Jag tog med tjejerna till damernas omklädningsrum för att byta om och tyvärr var det ingen hit. Gammalt, sunkigt och otroligt ofräscht. Golven var lappade och lagade och otroligt smutsiga. Nya skåp längs väggarna,de tog både kort och kontanter och såg hightech ut men i övrigt var allt i omklädningsrummet otroligt dåligt och eftersatt. De var likadant på herrarnas omklädningrum. Efter badet skippade vi omklädningsrummen och bytte om vid vårat bord intill poolerna. Ingen ville gå in dit igen så vi duschade hemma. 

 

Vattenlandet var bra och barnen hittade flertal olika lekomården som de gillade. Bla en liten barnpool med rutschkanor och ringar som man åkte på. Barnvänligt och lätt att hålla koll på barnen. De hittade även en piratinspirerad lekavdelning med små rutschkanor  men där lekdelen bara hade rinnande vatten och inga pooler. Skönt då barnen sprang upp och ner i en rasande fart. 

Vattendelen av parken hade bra med bord och solstolar och trots att det var fullt med folk hittade man lätt plats.

Vi avslutade med glass på Ben and Jerry baren vid entren och sen vidare för ännu en timme av karusellåkning. Alla barn var väldigt nöjda med dagen och avsaknaden av köer:) Vi vuxna var också nöja med reagerade mer på sunkiga toaletter och omklädningsrum. Den delen drog ner betyget en del men fördelarna med Fårup var ändå många;

- Bra grönska och skuggighet

- Roliga och fräscha karuseller. Bra utbud för alla åldrar.

- Bra med matställen och kiosker

- Fint grillområde

 

Helt klart en park värd att besökas!

 

 

 

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se