Legoland!
Annons
Reseberättelse:

Legoland!

(Danmark, Billund, Legoland)

Fantastiska legohus!

Kul med bubblor!

Piratbåtarna

Vår semester till Legoland startade med en mindre katastrof då yngsta dottern (snart 3 år) lyckades bryta armen på färjan över till Danmark och vi fick starta med en dag på sjukhuset i Grenå. Oroade över om det ens skulle kunna gå att vara på Legoland med en nygipsad tjej, så stod vi i valet och kvalet om vi skulle åka hem eller om vi skulle fortsätta semestern, och som tur var valde vi det sista, och det visade sig gå hur bra som helst, hon sprang runt och var överlycklig trots det lilla gipset på armen!

Vi var två familjer med sammanlagt fyra barn i åldrarna 9,8,8,3 och de hade alla olika favoriter. Treåringen älskade piratbåtarna, där man fick åka in i en grotta och titta på spännande legopirater och skatter. Hon tyckte också att alla knappar i Sealife var superkul att trycka på, då man kunde få legofigurerna under vattnet att bubbla.

Pojken 8 år tillbringade hela dagen med att åka alla berg-och-dalbanor och tyckte att X-treme Racers var den coolaste.

Flickan 8 år tyckte det var roligt att spruta ned andra med vattenkanoner som man kunde göra i piratområdet samt tävla i laserlabyrinten i Ninjagoområdet.

Pojken 9 år var inte särskilt intresserad av karusellerna, utan tyckte alla affärer där man kunde bygga egna legogubbar och titta på alla fantastiska legohus var det bästa med dagen.

Och det måste vara det bästa med Legoland, att det finns nåt för alla, oavsett vilken ålder, även vi vuxna fick ut massor av denna semester. Mycket att göra, mycket att titta på. Sedan är det också ett plus att det var rent, fanns många toaletter och restauranger och det fanns t.o.m. små "telefonkiosker" där man kunde stå och blåsa kläderna torra efter man hade åkt någon av de attraktioner som man kunde bli blöt av. De har tänkt på allt! =)

Tips;

- mat är relativt dyrt på området, så om man inte har säsongskort (då är barnens mat gratis) men vill ha valuta för pengarna så tycker vi att man ska gå till pasta och pizzabuffen, det var lite lugnare där, god mat plus att man kunde se in i Pingvinakvariet samtidigt, vilket alla barnen uppskattade (och även föräldrarna, för det betydde att barnen satt stilla...)

- det behövs mer än en dag att hinna gå igenom alla attraktioner. Vi var totalt tre dagar och hittade nya saker varje dag att göra. Vi åkte nu i mitten av juni och det var lagom med folk, så åker man senare på sommaren får man räkna med längre väntetider för attraktionerna (vi hade som längst 15 min väntetid).

Och sista dagen vann äldsta dottern ett säsongskort, så vi kommer återvända redan i höst till detta roliga Legoland!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se