Fantastiska Lego House
Annons
Reseberättelse:

Fantastiska Lego House

(Danmark, Billund, Lego House)

Imponerande byggnad

Egengjorda legofiskar

Duplovattenfall

Vi hade inga större förväntningar på Lego House, vi hade sett lite reklam för det men visste inte riktigt var det var, var det endast ett stort hus byggt i Lego eller kanske en utställning om Legots historia? Vi (tre barn i åldrarna 9,8,3) hade bokat in ett besök en av dagarna då det skulle regna, och hade planerat att tillbringa någon timme där, men så fel vi hade. Det var verkligen hur mycket som helst att göra där och vi var kvar tills stängning och kunde lätt ha varit kvar några timmar till!

Lego House är ett stort vackert upplevelsecenter som är uppdelat i olika färgade områden där man kan prova på olika byggprojekt, t.ex. bygga sin egna racerbil och sedan tävla med den, eller bygga en stor duplojärnnväg och köra tåg. Mycket är färgglatt och interaktivt så att alla barnen engageras och tycker det är väldigt spännande. En av favoriterna var definitivt "Fish tank" där man först bygger en egen fisk av lego, sedan stoppar in den i en scanner som scannar av modellen och sedan så kommer fisken fram på en digital akvarievägg som finns bredvid. Treåringen var väldigt fascinerad av detta och stod en lång stund och byggde nya fiskar. De äldre barnen fastnade för området där man kunde göra sina egna tecknade legofilmer.

De äldre barnen sa båda att de tyckte att Lego House var snäppet bättre än Legoland, och de ville inte gå hem när det var dags, så det är absolut värt ett besök när ni är i Billund, och se till att ni har gott om tid när ni besöker!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se