Kalmar slott
Annons
Reseberättelse:

Kalmar slott

(Sverige, Kalmar, Kalmar slott, Barnens slott)

Pyssel i vasaverkstan

Utklädd

Testa att vara riddare

Vi besökte idag Kalmar slott, där det även finns barnens slott. Det fanns mycket spännande för barnen (flicka 3 år och pojke snart 6 år). Det var prinsessor, riddare, narrar och allt annat som hör slott till. Vi provade det mesta utom slottskampen, där man till min sons besvikelse var tvungen att vara 7 år. Båda barnen tyckte det var roligt att gå omkring i slottet och 3-åringen tyckte fängelsehålan var mycket spännande. Att få rida på låtsashästar med lans tyckte båda barnen om samt pysselverkstaden där det fanns både gratispyssel samt pyssel man fick betala för. 5-åringen provade att klä ut sig, vilket han tyckte var kul. 3-åringen tyckte dock att det mörka rummet i borgstugan var lite läskigt. Annars var barnen helnöjda med dagen. Vi vuxna tyckte också det var roligt och intressant. Dock var det ganska dyra priser på vissa saker. Att äta eller fika på slottet var jättedyrt och utbudet inte så bra, vi hade önskat till exempel några smörgåsar eller dylikt, dock var maten väldigt god. Nästa gång tar vi dock med egen mat. Men i det stora hela en toppendag för oss alla!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se