Testfamilj på Knuthenborg Safaripark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj på Knuthenborg Safaripark

(Danmark, Maribo, Knuthenborg Safaripark)

Närkontakt med åsnorna

Dinosaurieskogen

Limpopoland

Vi blev utvalda att vara testfamilj åt Barnsemester och nappade. Vi kom till parken ca en timme efter de hade öppnat och fast det är mitt i högsäsong så var det inget problem med långa köer. Första stoppet blev apskogen, där tog vi först en tur inne hos lemurerna som var väldigt nyfikna på oss. Sen hoppade vi ombord på aptåget, som vår son älskade. Babianerna hoppade upp på vagnarna och vi fick mata dem. Sen var det dags att hoppa in i bilen och bege oss ut på själva safariet. Här får man möta djur från många delar av världen. I vissa delar av parken kan man kliva av bilen och komma riktigt nära djuren, vilket uppskattades av hela familjen. Längs vägen runt parken stannade vi till i Dinosaurieskogen, som är en ny attraktion för i år. Det första man möts av är några tält som fungerar som en utställning och man kan få lite mer info om dinosaurierna. Vidare följer man en stig in i skogen där man möter en hel hög förhistoriska monster. Dinosaurierna är väldigt välgjorda och väl värda ett besök. Efter stoppet begav vi oss ut bland de levande djuren igen. Vårt sista stopp var Limpopoland, där vi också tog oss en bit mat. Limpopoland är nöjesdelen av Knuthenborg, här inne kan barnen klättra, åka kana och springa runt i den lilla vattenparken. Det finns även en berg och dalbana som riktar sig till de mindre barnen samt Congo splash, liknande Flumride på Liseberg, som vår son var för liten för att åka. När det hade lekts och plaskats var det dags att bege sig hemåt. Knuthenborg är verkligen värt ett besök och vi kommer högst troligt åka dit igen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se