Reseberättelse Tropikcarium Kolmårens Djurpark
Annons
Reseberättelse:

Reseberättelse Tropikcarium Kolmårens Djurpark

(Sverige, Norrköping, Tropicarium Kolmården)

Vi fick chansen att besöka Tropikariet på Kolmården väl värt ett besök. Här möter man en värld av reptiler kungskobra, pytonormar, anakonda till mamman i familjens stora förskräckelse men till 2 1/2-åringens stora fascination.

Vidare mot håriga spindlar söta sköldpaddor och Dora-fiskar till lilla sessans stora glädje. Eller varför inte doppa fingrarna hos rockorna eller stoppa ned handen hos spa-fiskarna som kittlar en när de smaskar i sig den döda huden på fingrarna.

Detta är en mysig upplevelse som antingen kan vara en rundvandring där man bara kollar på djuren där terrarierna/akvarierna och glasfönstren visar djuren så även de allra minsta kan uppleva djuren.

Stanna till och läs vid varje terrarium så lär du dig en massa spännande om djuren. Ta en promenad in till de busiga aporna men se till att håll i dina lösa prylar för de är såååå nyfikna. Å stanna till lite extra hos hajarna så kan du ha turen att se skötarna mata dem.

Det man kan tänka på är att det är ganska mörk miljö, man kommer nära in på djuren, för min del lite för nära ormarna. Men Tropikariet är väl värt ett besök och passar från 2 1/2år och uppåt.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se