Annons
Reseberättelse:

Heldag på Barnens gård! (Testfamiljsuppdrag)

(Sverige, Karlskrona, Barnens gård)

Lagom ridtur för ettåringen

Vattenlandet uppskattades mest!

Tavelskapande av sand

Gos med killingar

Klättring på hög höjd

Familjen beståendes av mamma, pappa och tre fartglada killar i åldrarna ett, fyra och sju år tillbringade en solig och varm dag i juli på Barnens gård. Parken är lätt att hitta till billedes och har en rymlig parkering som är gratis. Priset för barn är helt ok men vi kan anse att vuxna kunde få reducerat pris. Barnen sprang glatt in direkt till första anhalten som hade lekplatstema med roliga gungor, linbana, grävskopor och en stor skördetröska/traktor som barnen kunde klättra upp och in i. Ifrån denna kunde de sedan åka ner för flera olika rutschkanor. Här hade fyraåringen kunnat roa sig lång tid men då vi ville testa hölassåkning som var en av de aktiviteter som gick av stapeln vid ett bestämt klockslag begav vi oss ditåt. Kön var ganska lång och då vi inte fick plats sade ”chauffören” som var väldigt service-minded att han lovade att direkt efter köra en tur till så alla som inte fått komma med nu fick en chans. Vi hann under tiden utforska lite toaletter i parken vilka höll god standard och till barnens glädje även på många ställen var av barnstorlek. Hölassåkningen åkte sedan pappan med fyraåring och sjuåring medan mamman och den sovande ettåringen satt i skuggan och njöt av vädret. Hölassfärden innefattade ”kosafari” där traktorn åkte upp till fältet där kossorna kom fram och ”snackade” med de åkande medan föraren berättade lite fakta om korasen etc. Hölassturen som tog bortåt 20 minuter avslutades med ”bonnasvängen” som gick fort och var en stor favorit hos barnen.

Eftersom ettåringen sov i vagnen passade vi på att gå till badlandet. Ett plus är att där fanns många solparasoller och -stolar att fritt hämta. Det kom väl till pass för att skugga vagnen. Det finns gräsytor i direkt anslutning till poolerna vilket möjiggjorde att vi vuxna kunde bada med de större barnen medan ettåringen sov i närheten och under uppsikt. Ett annat stort plus är att duschen intill hade varmt vatten. Det gjorde att barnen för första gången glatt duschade före badet vilket brukar vara svårövertalat på de flesta andra vattenland. Däremot lämnar omklädningsrummen en del att önska. Vattenlandet var den största behållningen med något för de flesta tyckte hela familjen. Där fanns vattenrutschkanor för riktigt små såväl som de som även vi vuxna tyckte var skoj. Tjurfallet heter deras största vattenrutsch och den blev snabbt familjens favorit. Ett plus är att trots att den går fort är avslutet väldigt kontrollerat och man känner sig trygg med att ha barn i samma badring. Men även vattenrutschkanorna av mindre slag gick att få rejält hög fart i om man ville och föll således i god jord hos vår familj som är lite av det äventyrligare slaget som gillar mycket fart. Vattentemperaturen var väldigt bra och eftersom flertalet besökare var mindre barn tillsammans med föräldrar sköttes köer bra och hänsynen till andra i vattnet tyckte vi var god.

Efter denna aktivitet passade vi på att äta lite lunch. Det finns många ställen i parken där man kan äta lite egen fikakorg eller så finns diverse alternativ inne i entréhuset. Även om maten på dylika parker kanske inte är det som lockar mest så tyckte vi ändå att utbudet var ganska ok. Förutom det ”vanliga” såsom hamburgare och pannkakor fanns möjlighet att göra sin egen pizza vilket var en skoj idé.

Efter lunchen testade vi drängakampen vilket var en slags fem-kamp. Barnen var något små för att kunna delta i alla delar men sjuåringen uppskattade det medan de yngre kunde testa elbilar samt bobby-cars på bana. Det finns en mindre djurdel där barnen kan komma nära kaniner, hönor, hästar och getter. Fyraåringen älskade att få vara inne hos getterna som hade fått killingar. Han deklarerade högt och tydligt att han önskade att de alla var hans husdjur och glädjen visste inga gränser när killingar valde att lägga sig i hans knä. Förutom vattenlandet slog nog detta högst hos honom.

I närheten av djuren fanns hoppborgar, trampoliner, ”klätterbanor” samt labyrintgångar som var väldigt populära. En mindre hoppborg var anpassade för 0-3-åringar vilket gjorde att även minstingen i familjen fick klättra och hoppa runt en lång stund. Klätterbanorna har en del som är lite lägre höjd, men ändå ganska klurig som roade fyraåringen och sjuåringen mycket. Mamman roade sig glatt med att balansera högt upp på banan för äldre/vuxna. Vi hade tur med att den nya hoppborgen för året var helt folktom så vi kunde leka helt fritt i den.

Barnen testade sedan sandmålning. En smart aktivitet som i vårt fall ingick i biljetten (men kostar annars 15-60 kr beroende på bild) där pysselkillen på fyra år fick sitt lystmäte fyllt och tavlan sandmålades i alla möjliga färger! Eftersom tavelmålningen är så finurligt skapad så passade den även för vår sjuåring som inte gillar att rita/måla etc av risk för att måla utanför linjer. Här blev resultatet alltid perfekt. Personalen som hjälpte till var trevlig och bra på att prata med barnen.

Efter denna aktivitet ville barnen tillbaka till badet igen och då fick även ettåringen chans att testa. Han älskade att plaska, åka den riktigt lilla rutschkanan men även de två lite större i föräldrarnas knä. Vid denna tid började de flesta familjer, som var barnfamiljer med lite yngre barn, att dra sig hemåt så vi hade vattenlandet nästan för oss själva vilket vi utnyttjade nästan till stängningsdags. Även om vi alla uppskattade badet väldigt mycket skulle vi önska någon mer ganska snabb vattenrutsch som har nedfart i grundare vatten för barn i åldern 3-7 år. Jätterutschen var väldigt rolig men hade varit bättre om nedslagspoolen varit något mindre djup. Dock har vattenlandet aktiviteter så det räcker för att roa de flesta ändå.

Summa summarum ett roligt ställe som vi kan rekommendera, främst till barnfamiljer med barn i  åldern 2-10 år, särskilt om bad uppskattas! Det är en barnvänlig, ”gullig” park som verkligen passar in på ordet lagom i positiva ordalag. Dit kommer vi absolut åka igen!


Av: ()

Annons
Populära erbjudanden
15% rabatt på entrén på Balthazar Science Center
20% rabatt på entrén på Extremezone Malmö
2 för 1 tis-tors på leklandet och 50% på aktiviteter mån-tis
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Aalborg Zoo
Danmark
Junibacken
Stockholm
Randers Regnskov
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se