Vilda Västern för en dag!
Annons
Reseberättelse:

Vilda Västern för en dag!

(Sverige, Kulltorp, High Chaparral)

Wild West Show

Guldvaskning

Tågresa!

Måndag den 23 juli 2018 besökte vi nöjesparken High Chaparral i Småland. Vi, är familjen på två barn 9 och 11 år samt mamma och pappa. Detta var vårt första besök i parken och det var över vår förväntan!

Parken passar de flesta. Barn under 100cm går in gratis vilket är bra då de inte har något större utbyte av de shower etc. som ingår i biljettpriset. Alla över 100cm betalar 320:-/pers för en 1-dagsbiljett under högsäsong. Med tanke på att det mesta är gratis i parken så känns priset överkommligt. Kvalitén på showerna är ganska hög. En väl inövad korreografi som flyter på utan misstag. I den lite mer spektakulära Wild West Show är det dessutom några hissnande stunt-hopp från höga höjder. Längden på showerna är lagom, ca 20-30min.

Det finns gott om sittplatser runt om i parken. På dessa kan man äta medhavd matsäck eller något man köpt i en av parkens många små kiosker etc. Dessa säljer kaffe, dricka, glass etc. Finns även kaféer samt gott om matställen. Vi hade heller inga problem att hitta toaletter efter alla drickor under dagen. Vi valde att köpa mat inne i parken och åt lunch på Dilligensen. De serverade en buffé med olika kötträtter, sallader samt potatis och ris. Dricka (Coca-Colas sortiment) samt bröd, smör och kaffe ingår. Priset för detta var 145:-/vuxen och 90:- för barn upp till 12 år. När vi var där så fanns det gott om plats både inne och ute. Borden och "sofforna" var fasta vilket gör att barn inte sitter riktigt bra. Ingen i vår familj har allergier vilket innebär att vi inte tittar efter detta. Dock så fanns en skylt att man kunde fråga personalen om innehåll i maten.

Vill man ha godis eller köpa sovenirer så finns det butiker för detta. Det finns också 3 butiker för att köpa sina obligatoriska revolvrar och gevär med tillbehör. Vapen kostar från 99:- och knallpulver till dessa kostar från 25:- för en karta med 160 skott.

Vi hann med att titta på Lucky Luke, Zorro och Wild West Show. Favoriten bland dessa var Wild West. Den var fartfylld och mycket påkostad. Stuntmän och kvinnor varvar hopp med att rida på hästar i full galopp. Det smäller överallt och barnen blir uppmanande att hjälpa till och skjuta för att avfyra lite större explosioner. Kan vara bra att ha med hörselskydd här!

Zorro utspelade sig i området Old Mexico. Här blandas fartfyllda dueller med värja uppe på taken och nere på marken i nära anslutning till publiken.

Lucky Luke handlar om de fyra mer eller mindre klantiga bröderna Dalton och deras mamma som leker en katt-och-råtta-lek med Lucky Luke.

Övriga upplevelser vi testade var att vaska guld (kostnad 30:-/barn) där man efter avslutad vaskning fick med ett guldmynt hem. Ponnyridning, detta var gratis och endast för barn under 40kg. Hjulångaren, (gratis) som man kunde åka med ett varv eller hoppa av efter halva. Vi åkte också med tåget från High Chaparral till Old Mexico. (50:-/pers) Detta tyckte vi var värt biljettpriset. Loket är ett riktigt ånglok. På vägen stannar tåget och blir rånat av banditer som letar guld. Barnens reaktioner på detta var -Väldigt spännande! -Roligt! -Det hände plötsliga saker! -Stor upplevelse! Vi vuxna uppskattar skådespelarnas kvicka skämt och spydigheter med glimten i ögat.

Mellan alla galna upptåg så kan man springa runt i Buffalo City. En liten lekby där man kan springa i, runt samt på taken. Här smyger barn som vuxna på varandra och skjuter vilt med sina revolvrar. Detta uppskattades av barnen. Här hade vi kunnat lägga mer tid.

Vi var inne i parken från ca 10:30 till 18:00 då de stängde och tyckte att dagen gick väldigt fort.

Hundar är tillåtet i parken. Dock tycker vi det är opassande då det är ganska trångt emellan husen ibland och det skjuts oavbrutet av alla barn. Vissa hundar reagerar på det. Lämna hellre hunden hemma och fokusera på barnen!

Vi rekommenderar ett besök på detta lite annorluna nöjesfält! Har man möjlighet till övernattning så kostar dag 2 endast 80:-/pers extra. Då kan man ta det lite lugnt och lägga tid på mer lek i ex. Buffalo City eller bada i poolen och åka rutschkana. Det finns camping med både husvagnsplatser samt stugor och även ett hotell. Restaurangerna serverar då kvällsbufféer samt frukost. Vi kände det ganska stämmningsfullt när vi gick förbi mot bilen och en trubadur spelade Astrid Lindgren-låtar i kvällsolen...

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se