Testfamilj Julita Gård / Pettson & Findus
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj Julita Gård / Pettson & Findus

(Sverige, Julita, Pettson & Findus)

Findus förklarar hur man sår

Findus matar getterna

Kul hos Pettson & Findus

Vi åkte till Pettson och Findus på julita gård. En perfekt dagstrip då resan bara tar ca 2 timmar från Stockholm. Men det passar även bra att besöka om man har vägarna förbi. Vi som åkte är en liten familj med ett barn på 5,5 år. Vi kom fram när dom öppnade kl 10 och det finns gott om parkeringar nära entrén. Det går även att köra hela vägen fram och släppa av om det är barnvagnar å grejer som ska av.

 

Första tiden passade vi på att strosa runt i området och titta på de gamla byggnaderna och omgivningarna.
Vi hann nästan runt hela gården innan det var dags att gå tillbaka till Pettson & Findus som började kl 11.30

Ska ni äta så se till att göra det mellan 12-14 då är nämligen det lilla Pettson-ståndet öppet som är det enda ställe inne på området som säljer mat som barn vill äta. Världshuset verkar inte vilja ha besök av barnfamiljer under lunchtid. Vi fick veta att det var fullt fast stället gapade tomt och ombads komma tillbaka senare. Så antingen får ni mumsa micrade köttbullar eller pannkakor eller så rekomenderar vi er att ta med egen mat. Fiket har lite enklare mackor och så också men priserna är inte direkt barnfamiljsvänliga. Men är ni där så passa på att besöka den lilla Findustoaletten :-)

 

När det gäller själva Pettson grejen så är upplägget kanon. De börjar bland annat som om en liten sagostund kring Pettssons gård, sen va det dags för dragkamp både för stora och små och innan pausen lekte dom kurragömma med Findus. Allt styrs upp av de duktiga skådespelarna, så som förälder är det bara att hänga på tåget.

Pettsson eller Findus hänger kvar kring gårdsområdet även under pausen så det kan vara lite knepigt att få iväg barnen att äta :-)

Efter pausen så drog barnen ut på Mukkeljakt runt området och här vidgades cirkeln ut över området, så man får se det även då om man inte hann innan. Dom har även vävt in lite historisk fakta på ett enkelt sätt som verkade uppskattas av barnen. Efter jakten så fanns det lite tid för fotografering med Pettson och Findus på tu man hand. Sist på turen så får barnen gå och mata getterna. Allt är klart ungefär kring 1545 tiden.

Vår dotter älskade denna dagstur och tjatade hela vägen hem om att få åka tillbaka en annan dag. Så överlag kan vi verkligen rekomendera detta som ett lugnare alternativ till Junibacken eller andra kaotiska barnböckerland. Tempot va lagom och vi hann till och med åka lite häst och vagn inne på området. Det är dock inte varje dag den möjligheten finns.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se